Evenimente, Ultimile Știri — martie 29, 2014 at 14:38

A început turneul de fotbal pentru copii Atletic Junior

by

IMG_7025

Miniinterviu cu  Massimo Pedrazzini şeful centrului de copii şi junior de la Steaua, jucător 7 ani la A.C Milan şi 10 ani şeful centrului de copii şi juniori la Inter Milano.

A început  turneul de fotbal pentru copii Atletic Junior. Participă 10 cluburi şi 30 de echipe. Academia de fotbal Hagi,Steaua Bucureşti,Sport Team Bucureşti,Iniţial Bucureşti,Steaua Dunării Galaţi, Star” s Brăila, Săgeata Năvodari, Atletic Junior Călăraşi, Prosport Focşani, Luceafărul Brăila,Unirea Slobozia, din trei grupe de vârstă 2004,2005,2006.

Am schimbat câteva cuvinte cu Massimo Pedrazzini şeful centrului de copii şi junior de la Steaua,pe care vi le redăm mai jos:

IMG_70081.De ce aţi venit la Călăraşi?

Massimo Pedrazzini : Mi se pare normal. Avem două grupe de copii, cei mici care participă la turneu , am venit şi noi să îi susţinem şi să vedem şi noi ce au alte echipe.

2.Cum apreciati valoarea turneului?

Massimo Pedrazzini : Este foarte important au trei grupe de vârste , noi participăm cu 2004 şi 2006 . Am venit aici cu copii noştri ca să acumuleze experienţă mai mare din jocuri cu copii,este un turneu şi sunt echipe  nu numai din jurul Bucureştiului ci şi din toată ţara,experienţa lor , experienţa nostră, să se confrunte şi să vedem nivelul competiţional.

3.Este important la nivel naţional acest turneu?

Massimo Pedrazzini : Mi se pare foarte important pentru că participă în turneu, se întâlnesc echipe din mai multe oraşe ale ţării, să vadă copii cum se desfăşoară lucrurile,cum se confruntă, mi se pare foarte interesant.

4.Credeţi că în România există o preocupare corespunzătoare pentru copii şi junior?

Massimo Pedrazzini : Din punctul meu de vedere nu ştiu , nu pot să spun, dar trebuie să existe.Trebuie să existe preocupare pentru că viitorul fotbalului vine din spate , din copii şi juniori. Cineva se gândeşte să facă o investiţie mare , cineva o investiţie mică,  dar nu trebuie să se oprească niciodată investiţia în fotbalul pentru copii şi juniori,pentru că viitorul fotbalului este ăsta.

5.Care sunt metodele de pregătire la Steaua?

Massimo Pedrazzini : Sunt metode pe care le-am preluat din experienţa internaţională şi din Italia. Există un dialog cu oamenii de fotbal din România ,cu experienţă românească şi alegem metodele cee mai potrivite pentru performanţă.

 A consemnat Nelu Bălaşa

[wzslider autoplay=”true”]

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page