Evenimente — octombrie 7, 2016 at 16:07

ÎNCEPEREA NOULUI AN UNIVERSITAR LA CĂLĂRAȘI

by

img_6256

Vineri 7 octombrie, a avut loc în amfiteatrul Facultății de Management, Filiala Călărași din cadrul USAMV deschiderea noului an universitar . Au participat decanul facultății prof. Univ. Dr. Toma Adrian , directorul filialei dr. ec. Daniela Crețu, Marian Drăgan președintele CCIA Călărași, Constantin Tudor Inspector Școalar General-profesor, Doru Ioan Tărăcilă avocat-profesor, Adrian Melente director Liceul Agricol Calarasi . Filiala călărașeană a facultății de management începe anul cu 317 studenti.

img_6255

CUVÂNTUL DE DESCHIDERE AL DIRECTORULUI   FILIALEI CĂLĂRAȘI PROF. UNIV. DR. DANIELA CREȚU

Au trecut 18 ani de la momentul in care, in anul 1998, s-au deschis portile pentru invatamantul universitar agricol la Calarasi, prin infiintarea Colegiului Universitar Agricol Calarasi, iar numarul studentilor nostri, a crescut in cei 17 ani, de 10 ori.

Tocmai de aceea, doresc sa ma adresez studentilor, sa le urez bine ati revenit celor din anii II, III, IV si bine ati venit in randul studentilor la Calarasi, celor din anul I.

Colegiul a funcționat ca filiala a Facultatii de Management. Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul U.S.A.M.V Bucuresti, cu doua specializari:

– Management si Afaceri in Agricultura;

– Managementul Prelucrarii Produselor Alimentare.

In perioada 2001-2007, au absolvit 7 promotii ale Colegiului Universitar Agricol Calarasi, cu un numar total de 321 absolventi. Avand in vedere necesarul de specialisti in acest domeniu pentru judetele din sud – estul tarii, incepând cu anul universitar 2005-2006, a avut loc transformarea Colegiului Universitat Agricol, in facultate, pe domeniul ,,Inginerie și Management in Agriculturii”.

In anul universitar curent, sunt inscrisi un număr de 31 7studenji, din care, 112 inmatriculati pe Iocurile finanțate de la buget ,si 205 pe locurile cu taxé, respectiv:*anul I -95 studenți, *anul II -69 studenți , *anul III -63 studenți *anul IV -90 studenți

 

img_6223

De remarcat faptul că studenții nostri provin in procent de 60% din mediul rural al județului Călărași si al judefelor Ialomița, Constanta, Giurgiu.

Facultatea pune un accent deosebit pe instruirea temeinica a studentilor in vederea acumularii de cunostinte solide, teoretice si practice, in domeniul stiintelor tehnice si economice aplicate in agricultura.O atentie deosebita se acorda insusirii a două limbi moderne, din care engleza de afaceri este obligatorie. A doua limba moderna este limba spaniola.

img_6232

Practica studentilor se desfasoara in cadrul unitatilor de profil, prin vizite de studiu in tara si in Europa. Astfel, studentii nostri au participat – in anul 2010, la Targul International de energii alternative ~ Augsburg, Germania;-in anul 2011, la Targul International de utilaje si tehnologii agricole – Hanovra-Germania,- in anul 2012, vizita de studiu, la uzinele Class, din Franta.- in anul 2014, Expozitia RENEXPO-HYDRO SI energii alternative, la Salzburg, Austria-in noiembrie 2015, la Targul International de utilaje si tehnologii agricole – Hanovra-Germania,cu un numar de 80 studenti si 20 cadre didactice, in cadrul proieciuiui UN PAS ÎN CARIERĂ !

In tara, am efectuat vizite de studiu, in Maramures, Moldova, Transilvania, Delata Dunarii, Zona Apuseni/Aries

img_6207

De asemenea, am efectuat vizite de documentare si schimb de bune practici, in zona Olteniei, in cadrul proiectului POSDRU.

Studenții beneflciaza pe perioada studentiei de stagii de practica in afara tarii. Astfel, in anul umversitar 2015/2016, 58 de studenti au beneficiat de stagii de practica in Marea Britanie, pentru o perioada de 6 luni.

ln anul universitar 2015/2016, am organizat a doua sesiune de comunicari stiintifice a cadrelor didactice si studentilor din cadrul Filialei Calarasi, am publicat lucrarile sustinute in volumul de lucrari stiintiiice, pentru care am obtinut ISSN de la Biblioteca nationala.

Activitatea didactici destfașurata in cadrul Filialei Calarasi, se impleteste cu activitatea de cercetare stiintifica, dovada stau proiectele implementate in anul universitar anterior, in calitate de solicitant/beneiiciar principal, dar si in calitate de partener.

Ca beneliciar- proiectul POSDRU, 220 studenti

Ca partener, proiectul INTIIATIVA PENTRUCOMUNITATEA MEA, implementat in parteneriat cu Instiutul pentru Democratie Participativa Euro Qvorum, cu un grup tinta de 60 studenti, care au participat la traninguri si ateliere de lucru pt. idei de proiecte si modalitati de implementare a acestora la nivelul comunitatii locale.

Ca partener, proiectul DUNAREA FOREVER, implementat de Primaria Municipiului Calarasi, cu un grup tinta de 16 studenti.

img_6210

lntrucat Filala Calarasi este acreditata ca furnizor de fomare profesionala pentru adulti, am participat ca partener, in proiectul Parteneriat public-privat pentru formare continua perfomanta, implementat de Centrul National pentru Formare Profesionala, unde ne-am inscris pe platforma nationala comuna a furnizorilor acestor categorii de activitati.

Pentru absolventii nostri, am organizat cursuri de manager proiect si cursuri de facilitator dezvoltare comunitate, care dau un plus de valoare acestora pe piata .

In acest an universitar, am depus si speram castigarea si implementarea a 2 proiecte, in parteneriat cu Universitatea Anghel Kancev din Ruse, respectiv

l.  INTEGRAREA PIEIELOR FORTEI DE MUNCA TRANSFRONTALIERE, INCLUSIV MOBILITATEA  TRANSFRONTALIERA

2. ÎMBUNĂTĂȚIREA  CAPACITĂȚI SI EFICIENTEI DE COLABORARE DINTRE ADMINISTRAIIA MUNICIPALA Sl ORGANIZAIIILE CETAIENILOR DIN REGIUNEA TRANSFRONTALIERA.

img_6224

Va asigur dragi studenti, ca desi activitatea voastra studenteasca se desfasoara in Calarasi, procesul instructiv -educativ, oferta noastra de pregatire profesionala nu este cu nimic mai prejos decat cea desfasurata in cadrul facultatii mama din Bucuresti, pentru ca suntem intr-o continua legatura cu ai nostri colegi din Bucuresti, mai mult decat atât, la unele discipline, profesorii sunt aceeasi si in Bucuresti si in Calarasi.

Veti afla de la colegii vostri mai mari, faptul ca studentii calaraseni participa activ la la activitatile desfasurare in cadrul Universitatii din Bucuresti, respectiv, simpozioane de comunicari stiintifice, schimburi de experienta cu Filiala Slatina a Universitatii, la activitatile cu caracter informational privind plasarea studentilor in stagii de practica s.a.

 

img_6233

Iata deci, ca nu se face nici o deosebire intre studentii din Calarasi si cei din Bucuresti; aveti in egala măsura aceleasi facilitati dar si aceleasi responsabilitati ca toti studentii din cadrul universitatii noastre.

Mai mult decat atat, aveti o revista studenteasca, intitulata chiar Studentul de Calarasi, in care va puteti exprima liber opiniile in legatura cu orice aspect al vietii voastre de student si nu numai.

La inceput de an universitar, doresc colegilor mei un an universitar bogat in realizari profesionale, iar studentilor, mult succes, incredere in viitor si indemnul ,,Fiti mandri ca sunteti studenti de Calarasi!

prof. Univ. dr Daniela Cretu,

Director Filiala Călărași

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page