Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 4, 2013 at 16:25

În prim plan învățământul și educația

by

În prim plan învățământul și educațiaTrei preocupări de maximă importanță au adus în prim plan, săptămâna aceasta,învățământul și educația: olimpiadele școlare,clasa pregătitoare și  activităţile educative extracuriculare şi extraşcolare în cadrul programului “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.A devenit o tradiţie ca, la fiecare doi ani, judeţul Călăraşi să găzduiască o etapă naţională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”.

După ediţiile din 2009 (educaţie tehnologică) şi 2011 (agricultură şi protecţia mediului), în perioada 02-06 aprilie 2013, judeţul Călăraşi a găzduit etapa naţională a Olimpiadei la disciplina educaţie tehnologică – ediţia 2013.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi acordă o importanţă deosebită comunicării cu părinţii şi consilierii acestora pe probleme privind înscrierea copiilor, desfăşurarea activităţilor în clasa pregătitoare, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Pentru anul şcolar 2013-2014, în Planul de şcolarizare al judeţului sunt aprobate 139 de clase pregătitoare, din care 39 în mediul urban. Numărul elevilor recenzaţi este de 2592.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page