Anunţuri, Ultimile Știri — martie 23, 2016 at 18:45

În atenția plătitorilor de impozit pe profit

by

In ce priveste indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual, ANAF a transmis recent un nou comunicat.

taxeSistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial se aplica de catre:

  • Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine;
  • contribuabilii platitori de impozit pe profit care au optat pentru aplicarea acestui sistem de declarare si plata prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 012 “Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit”.

Contribuabilii care aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial determina platile anticipate trimestriale pentru anul 2016 in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul 2015, actualizat cu indicele preturilor de consum estimat pentru anul 2016 care se comunica prin ordin al ministrului finantelor publice pana la data de 15 aprilie 2016.

Indicele preturilor de consum utilizat pentru anul fiscal 2016 pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual, stabilit prin Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 236/19.02.2016 publicat in M. O. 146/25.02.2016, este de 100.5%.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page