Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — aprilie 22, 2014 at 12:07

IMPORTANTA COLECTARII ALUMINIULUI

by

Multe bunuri si ambalaje sunt fabricate din metale – tabla, otel si in special aluminiu. Reciclarea aluminiului salveaza 95% din energia necesara producerii lui.

doze_de_aluminiu2 (1)Stiati ca…
– Aluminiul este 100% reciclabil?
– Un televizor poate functiona trei ore in continuu cu energia economisita prin reciclarea unei cutii de aluminiu?
– Recicland 1 kg de aluminiu se salveaza 4 kg de chimicale si 14 kwh de electricitate?
– Folia de aluminiu reciclata este folosita pentru a face diferite piese pentru masini noi?

Aluminiul este cel mai valoros dintre produsele casnice reciclate. Din recipientele de bauturi din aluminiu se realizeaza noi produse cu aceeasi destinatie si cu un consum energetic incomparabil mai mic. Pentru fabricarea unui produs nou din metal reciclat se economiseste intre 74% si 95% din energia necesara realizarii aceluiasi produs din resurse primare. Daca reciclam o doza de aluminiu vom economisi energie suficienta pentru producerea altor 20 de doze reciclate.

Oportunitati de reciclare

Dozele duse la centrele de colectare sunt concasate, balotate si transportate la unitatile centrale de procesare. La instalatiile de recuperare, cutiile zdrobite sunt incalzite initial pentru indepartarea umiditatii si apoi sunt incarcate intr-un cuptor de retopire. Metalul care rezulta este transformat in lingouri care apoi sunt transferate in alta unitate de procesare si trase in foi subtiri. Aceste foi pot fi refolosite pentru diferite utilitati, in functie de necesitatile pietei. In aceste etape de obtinere a lingourilor, respectiv foilor metalice, se va reduce semnificativ utilizarea resurselor naturale.

Colectivul de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page