Evenimente, Ultimile Știri — decembrie 17, 2013 at 00:05

Iliuţă curtat… şi de Filipescu şi de Virgil Diaconu

by

Iliuţă a arătat căre oaste…şi de calitate aşa cum se vede şi din fotografiiIMG_2600

La şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Călăraşi surpriză mare…Atât liderul PNL Răducu Filipescu cât şi secretarul executiv al PSD Virgil Diaconu  i-au făcut  bezele lui Iliuţă.

IMG_2616 Aflaţi într-o alianţă  din care Filipescu a luat “maximus”, PSD-iştii deocamdată prin vocea lui Diaconu şi mai voalat a lui Cristodor,  încercă să scape de sub “asuprirea” lui Filipescu. Daniel Florea marginalizat în PSD Călăraşi,dar destul de percutant la centru,  are însă acelaşi “duşman ”El Lider Maximo” Iliuţă se simte şi el puţin asuprit, dar cel puţin are mâinile libere, a fost confirmat prin alegeri Preşedintele PDL Călăraşi, în acest moment oficial în opoziţie.

IMG_2582

La Călăraşi este o situaţie ciudată de mult timp. În timp ce oficial Prim vicepreşedintele PSD,  Ion Ştefan declară în conferinţa PNL că USL mege foarte bine Virgil Diaconu declară în conferinţa PDL că duşmanul este culoarea galbenă.

Călăraşiul e atipic.Puterea prea mare a lui Filipescu şi PNL îi obligă pe acei politicienii care “au ouă” să se alieze împotriva lui Filipescu.Era o speranţă cu Iliuţă să aibă  mai multe, dar afacere cu Avicola mai aşteaptă.IMG_2620

Cred totuşi, că flerul lui Filipescu,cu un discurs de mare lider la Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Călăraşi, a produs surpriză…ne aflăm într-un moment de turningpoint, iar Filipescu după ce  a arătat că “are cu ce” la conferinţa teritorială a PNL şi ştiind că există o empatie între Iliuţă şi Diaconu a aruncat undiţa…După cum se arată lucrurile se pare că ruperea USL este iminentă iar o alianţă PDL-PNL pare posbilă.IMG_2601

Iliuţă are de câştigat. Dar trebuie să meargă pe sârmă. Diaconu vrea un PDL puternic împotriva lui Filipescu,iar Filipescu întrezăreşte un viitor cu PDL.

Deschiderea de şah este făcută…urmeză mutarea lui Iliuţă – Diaconu

Nelu Bălaşa

p.s. Şi deşi nu erau matrafoxaţi Iliuţă şi Diaconu foarte impetuoşi

Duminică, 15 decembrie, a.c. a avut loc în sala “Barbu Ştirbei” din Călăraşi Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Călăraşi. Din cei 600 de delegaţi convocaţi la această manifestare 580 dintre ei au stabilit prin vot noua conducere judeţeană a acestei formaţiuni politice. În urma scrutinului, Vasile Iliuţă a obţinut 574 de voturi pentru şi 8 împotrivă, acest lucru propulsându-l în fruntea democrat liberalilor de la Călăraşi.

La conferinţa judeţeană a participat Liviu Negoiţă, membru marcant PDL iar dintre liderii celorlalte partide locale au răspuns invitaţiei: Răducu Filipescu-Preşedintele PNL, Alin Drăgulin-secretarul coordonator PNL, Virgil Diaconu-secretarul executiv PSD, Maria Dragomir-preşedintele PPDD, Dragoş Coman-Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Alexandru Buricea-Preşedintele UNPR, Gheorge Mandache – PNŢCD. De remarcat faptul că la alegerile PDL a fost prezent în sală şi deputatul PSD, Daniel Florea.

Şi aşa cum bine a zis Elisabeta noul secretar general adjunct: am reuşit!

Biroul Permanent Judeţean Interimar şi-a început activitatea in ianuarie 2013 după alegerile generale la care am obţinut în alianţă un rezultat destul de slab nu doar la nivel judeţean ci şi la nivel naţional, fapt care a determinat demobilizarea foarte multor membri ai PDL sau chiar migrarea lor către forţe politice aflate la guvernare. De asemenea partidul a fost slabit şi de rezultatele concrte obţinte la alegerile locale la nivel judeţean când din cauza unei alianţe păguboase, deşi s-a muncit foarte mult în toate localităţile şi s-a obţinut un scor de aproape 30%, avem un singur consilier judeţean şi doar câte doi consilieri locali în municipiile Călăraşi şi Olteniţa.

În aceste condiţii misiunea stabilizării partidului a fost una dificilă, aceasta nu s-a încheiat, dar acţiunile de până acum au început să dea roade.

IMG_2587

Am reuşit împreună cu echipa să organizăm alegeri în 40 de localităţi din judeţ, să menţinem un numar de 2.300 de membri ai partidului şi chiar să desfăşurăm activităţi politice, în special în localităţi din colegiile 2 şi 3,

Dar cel mai important avem un lider, Vasile Iliuţă a declarat Neagu Elisabeta.

BIROUL PERMANENT JUDEŢEAN

PREŞEDINTE: ILIUŢĂ VASILE

PRIM-VICEPREŞEDINŢI:
1.     ARON EMANOIL
2.     MUŞAT EMIL

SECRETAR GENERAL: IONESCU RAREŞ

SECRETAR GENERAL ADJUNCT:
1.     GHIŢĂ NICU
2.     NEAGU ELISABETA

VICEPREŞEDINŢI:
1.     BOITAN COSTEL
2.     CĂRTUŞANU GHEORGHIŢĂ
3.     DOBRE GHEORGHE
4.     DUMITRU GRIGORE
5.     IANCU MARIAN MUGUREL
6.     ION RADU AUREL
7.     OROIANU GABRIEL
8.     PIRONEA VIOREL

SECRETARI EXECUTIVI:
1.     BLEBEA MARIANA
2.     GIURCĂ CRISTIAN
3.     LUCA MIHAI
4.     PISICĂ MARIETA
5.     RADU NICUŞOR
6.     SIMA MIHAELA
7.     SULTAN VOREL
8.     SUNDERE CRISTINA
9.     TUDOR NICOLAE
10.    VELICU DAN

PREŞEDINTE CJRC: CONSTANTIN VASILE

PREŞEDINTE CJISEL: JECIU RĂZVAN

TREZORIER: BĂNĂŢEANU ELENA

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page