Familie, Lifestyle — aprilie 25, 2013 at 03:10

Idei rafinate pentru masa de Paşti

by

6Ideile pentru a decora într-un mod rafinat  masa de Paşte, sunt multe, originale şi vesele. Mai întâi de toate, este esenţial să decoraţi masa oferindu-i o atingere ca de primavara, fără să punem în umbră mâncărurile gustoase şi aromate, care tradiţional sunt preparate pentru această ocazie.

Dacă sunteţi obişnuite a aduce la masă o dată toate felurile de mâncare pregătite, este foarte bine… o puteţi face, dar amintiţi-vă că fiecare fel trebuie să fie decorat într-o simplă şi plăcută şi cu elemente graţioase, care sunt disponibile pe piaţă sau pe care le puteţi confecţiona chiar voi.

Diversele feluri de mâncare, vor fi plasate într-un rând indianşi puse eventual de preferinţă pe o masă dreptunghiulară.

În apropierea fiecărui fel de mâncare puteţi aşeza diverse compoziţii de decoraţiuni  şi ici colo puteţi pune ouă de ciocolata mici, pui sau miei sau ţesături.

Dar dacă, din motive de spaţiu sau de gustul dumneavoastră preferaţi decorarea într-o maniera mai simplă, puteţi opta pentru diferite idei foarte bune şi rafinate… uzând de jocurile de culori şi frumuseţea florilor de primăvară.

Zile mai lungi, timpul mai dulce… este frumos să stai afară până târziu, poate în compania unor prieteni. Albastrul şi lumina verde… culori proaspete şi luminoase, sunt protagoniştii mesei, şi împreună  dau o notă de lumină tuturor decoraţiunilor mesei. Pentru aceasta, farfuriile, paharele şi tacâmurile, în două culori, s-au alternat… deasupra farfuriei suport albastră s-a pus farfuria întinsă verde, şi deasupra lor altă farfurie adâncă albastră… şi aşa mai departe, pentru tacâmuri, pahare…

Albul şi verdele sunt culorile dominante în decoraţiuni pentru cei care au ales să celebreze sezonul cel mai romantic…primăvara… Masa este decorată cu vase transparente de toate formele şi dimensiunile în care sunt puse mănunchiuri de lalele, zambile şi amaryllis alb… simplu, curat,elegant…romantic… 

…şi exemplele ar putea continua… dar,în virtutea celor menţionate mai sus, vă propun să alegeţi din câteva idei de decoraţiuni pe gustul dumneavoastră,pentru masa de Paşte.
Liliana Manea

[wzslider autoplay=”true” interval=”4000″]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page