Lifestyle, Sănătate — februarie 15, 2015 at 12:58

Iată de ce trebuie să mănânci stafide dacă ești însărcinată

by

Sarcina este o experiență frumoasă, dar, pe de altă parte aduce cu sine o serie de boli și complicații. Unele dintre alimentele cele mai nutritive pentru femeile însărcinate sunt stafidele.

femeie insarcinataÎngrijirea dentară

Gravidele ar trebui să mănânce variat pentru a avea o stare bună de sănătate. Multe femei gravide se plâng că suferă de carii dentare și sângerarea gingiilor. Sănătatea și frumusețea cavității bucale nu depinde numai de obiceiurile de zi cu zi, dar și de vizitele regulate la medicul dentist, însă ajută și o mulțime de alimente.
Unul dintre beneficiile consumului de stafide este faptul că acestea oferă o stare bună de sănătate orală. Stafidele sunt bogate în acid oleanolic, care protejează dinții de carii. Acest acid ajută la prevenirea apariției de respirație urât mirositoare și elimină multe din bacteriile dăunătoare în gură.

Reducerea riscului de constipație

Stafidele sunt bogate în fibre și sunt eficiente în tratarea celor mai frecvente probleme cu care se confruntă multe femei însărcinate – constipația. Fructele uscate acționează laxativ, îmbunătățește intestinul, iar atunci când suferiți de constipație, ajută la reducerea riscului de hemoroizi.

Facilitează producerea de celule sanguine

O altă problemă comună în timpul sarcinii este anemia. Pentru a reduce riscul de apariție a acesteia este bine ca de cele mai multe ori să mâncați stafide nutritive. Ele sunt bogate în vitamine B, fier și minerale care cresc nivelurile hemoglobinei în organism. Acestea reduc riscul de anemie și vă ajută să fiți întotdeauna energici.

Reduce riscul de cancer

În timpul sarcinii, corpul femeii trece prin mai multe schimbări. Uneori este posibil să se dezvolte și cancer. Stafidele sunt bogate în antioxidanti, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism, ceea ce reduce riscul de a dezvolta cancer.

stafideFacilitează digestia

Conținutul de fibre din stafide ajută la curățarea tractului gastro-intestinal și elimină reziduurile și substanțele toxice din organism. Deoarece stafidele sunt bogate în magneziu și potasiu, se poate reduce în mod semnificativ aspectul arsurilor la stomac și facilitează digestia.

Crește energia

În timpul sarcinii este normal să simțiți mai des oboseală, slăbiciune și lipsă de energie. Dar dacă mâncați regulat fructe uscate nutritive, veți fi mereu în formă bună. Acest lucru se datorează faptului că stafidele sunt pline de fructoză și glucoză, furnizoare de energie. Stafidele consolidează, de asemenea, sistemul imunitar al mamei.

Sunt utile pentru copil

Dezvoltarea copilului este complet dependentă de mamă pentru toate nevoile lor, inclusiv pentru creșterea de organe. Consumul de stafide în timpul sarcinii ajută la creșterea, inclusiv dezvoltarea corespunzătoare a ochiului. Consumul de fructe scade șansele de dezvoltare a defectelor congenitale și, în special, a celor care sunt asociate cu ochii.

Sunt benefice pentru sănătatea oaselor

Stafidele conțin cantități suficiente de calciu și fier. Elemente care sunt importante pentru sănătatea oaselor mamei, dar, de asemenea, pentru buna dezvoltare a oaselor copilului.

Sursa:thewoman.md

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page