Familie, Lifestyle — noiembrie 6, 2015 at 11:00

Iată cum ne putem selecta adevărații prieteni

by

“Nu este nimic pe acest pământ mai de preț decăt prietenia adevărata.” – Toma de Aquinas

Ajungem la un punct în viața când înțelegem că nu trebuie să ne așteptam la multe lucruri din partea celor din jur și nu ar trebui să facem pe nimeni responsabil de propria fericire, sănătate și bunăstare. Cunoaștem oameni care se numesc singuri prieteni și prieteni adevărați cărora le pasă de noi. Cum facem însă diferența dintre ei? Iată câteva moduri în care putem selecta prietenii adevărați de cei care se dau drept prieteni:

prieteniePrietenii adevărați își onorează cuvintele prin acțiuni

“Nu pe cuvinte ar trebui să punem accentul. Vorbitul este ieftin. Trebuie pus în acțiune.” – Howard Berman

Dragostea este un verb, iar dacă cineva vrea să știe cât de mult însemni pentru el și cât de importante sunt prezența și existența ta în viața lui, îți va dovedi că tot ce zice nu sunt doar cuvinte goale ci le va onora și respecta. Oamenii care țin la tine, prietenii adevărați, își cinstesc cuvintele prin acțiuni.

Prietenii adevărați își fact timp pentru tine chiar dacă au un program încărcat

Cei care spun că te iubesc, dar abia își fac timp să îți arate lucrul acesta, de fapt nu te iubesc. Dacă iubești cu adevărat pe cineva și relația voastră înseamna ceva, atunci îți faci timp. Vei găsi o metodă să petreci timp de calitate cu ei. Prietenii adevărați își fac timp pentru tine, chiar dacă au un program ocupat.

“Timpul tău înseamnă viața ta. De aceea cel mai mare cadou pe care îl poți oferi cuiva este timpul tău. Nu este îndeajuns să spui că relațiile sunt importante, trebuie să demonstrezi investind timp în ele, altfel cuvintele sunt lipsite de valoare. Relațiile înseamnă timp și efort și cea mai bună cale de a spune iubire, este T-I-M-P” – Rick Warren

Prietenii adevărați îți amintesc cine ești cu adevărat  

Indiferent de câte ori vei eșua în a fi perfect, bun, iubitor sau cât de nebun, negativ ai fi, prietenii adevărați sunt lângă tine și nu te vor blama sau critica pentru slăbiciunile tale. Ei nu te vor condamna niciodată pentru că ești uman și că ai ceea ce toți avem – o parte întunecată. Prietenii adevărați reaprind spiritul tău interior amintindu-ți tot timpul cine ești cu adevărat pentru că ei te iubesc și te adoră și pentru că văd dincolo de dubiile tale, fricile și insecuritățile tale. Ei te vor ajuta să îți vezi frumusețea interioară, înțelepciunea, măreția și puterea, ajutându-te să îți trăiesti viața într-un mod plăcut, departe de frică și îndoială.

“Dacă tratezi o persoană așa cum e, ea va rămâne așa cum e. Dar dacă o tratezi cum ar fi putut să fie, va deveni ceea ce ar putea fi.” – Johann Wolfgang van Goethe

Prietenii adevărați îți vor permite să fii tu însuți

Prietenii adevărați, acele persoane care te iubesc cu adevărat, nu vor încerca niciodată să te controleze, să te schimbe sau să te convingă să fii altcineva decât ești. Îți vor da permisiunea să fii tu însuți. Să fii tu, să te iubescă pentru cine ești și nu pentru cineva care ar trebui să fii. Cu prietenii adevărați poți fi așa cum ești, fără nici o mască.

“Prietenii se pot ajuta reciproc. Un prieten adevărat este cel care îți lasă libertatea să fii tu însuți, în special să arăți ceea ce simți. Orice simți în momentul în care ești cu el, este ok. Asta înseamnă adevărata iubire – să lași o persoană să fie ea cu adevarat.” – Jim Morrison

Prietenii adevărați te fac să te simți bine, nu rău

Adevarații prieteni scot din tine ce este mai bun. Îți fac viața mai dulce prin cuvintele lor, prin prezența lor, prin acțiunile și comportamentul lor… te fac să vrei să fii o persoană mai bună. Prietenii adevărați te inspiră să îți trăiești viața la potențial maxim și văd constant binele în rău, frumosul în urât. Amintește-ți, că prietenii adevărați te fac să te simti bine, nu rău!

“Adevărata prietenie multiplică binele în viața și divide răul. Străduiește-te să ai prieteni, pentru că viața fără ei este ca o insulă pustie. Să găsesti un prieten bun în viața ta înseamnă noroc, să îl păstrezi însă… o binecuvântare.” – Baltasar Gracian

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page