Dezvoltare personală, Lifestyle — martie 22, 2016 at 21:41

Iată câteva sfaturi pentru a face schimbări pozitive în viața ta

by

Schimbarea este bună pentru noi toți, atât în viața noastră personală și profesională, pentru că ne face mai flexibili, ne expune unor noi experiențe și cunoaștem oameni noi, dar mai ales ne deschide ușile pentru cât mai multe oportunități. Este natural ca omul să se împotrivească și să reziste schimbării, dar… poate că, într-o zi, va veni momentul când vei dori să faci o schimbare importantă în viața ta și atunci vrei să fii pregătit. De aceea, dacă dorești evoluezi, poți face acest lucru într-un mod ușor și pozitiv, urmând sugestiile de mai jos. Alegerea e a ta!

happinessIdentifică și înțelege ceea ce vrei să schimbi

Ori de câte ori te decizi să faci o schimbare, trebuie să înțelegi în primul rând de ce faci schimbarea. Ar trebui să începi mai întâi prin a-ți defini valorile de bază și de a identifica ceea ce este important pentru tine. Trebuie să fii în măsură să identifici aceste obiective sau dorințe ale tale, pe care vrei să le adaugi la personalitatea ta și care, te-ar face să te simți mai bine și mai entuziast.

Dacă obiectivul tău se aliniază cu valorile tale de bază, mai apoi gândul, ideea însăși, va fi declanșatorul unui sentiment intens pozitiv.

Șterge din viața ta negativismul

Știu, acest lucru nu este la fel de simplu după cum sună. Dacă cineva este înconjurat de negativitate, atunci cum se poate aștepta să aibă o viață pozitivă și plină de bucurie?

De fapt, cei care sunt negativi sau sunt înconjurați de negativitate sunt mai stresați, se îmbolnăvesc mai des, și au mai puține șanse decât cei care sunt mai optimiști. Când iei decizia de a deveni mai pozitiv și urmezi această decizie cu acțiune, vei începe cu siguranță să vezi și situații pozitive și oameni care sunt pozitivi.

Desigur, asta e mai ușor de spus decât de făcut. De aceea, ca să vă atingeți obiectivul fixat, să fiți mult mai încrezători în viața voastră și în voi, vă sugerez următorii pași

  • Fii recunoscător pentru tot
  • Râzi mai des, zâmbește fără motiv aparent(știi tu și e suficient)
  • Ajută-i pe alții
  • Schimba modul în care gândești
  • Înconjoară-te de oameni pozitivi
  • Abordează probleme cu acțiuni și soluții pozitive
  • Asumă-ți întreaga responsabilitate și nu mai face pe victima

Fii bun cu ceilalți

Se spune că oamenii care se angajează în acte de caritate, devin mai fericiți de-a lungul timpului. Motivul? Când ești bun cu alții, te simți mai bine ca persoană, din punct de vedere moral, ai un optimism ridicat și implicit ești mai pozitiv.

Există numeroase moduri în care poți fi bun față de ceilalți și care nu îți iau atât de mult timp și efort. De exemplu, ai putea cumpăra cafea pentru un coleg, ai putea să plătești un bilet de autobuz sau de metrou pentru o persoană, ai putea vizita un membru al familiei sau un prieten sau te poți oferi să îi conduci unde au nevoie să meargă, poți să-i zâmbești casierei de la supermarket sauospătarului… sau, te-ai putea oferi voluntar ori de câte ori ai timp liber.

Construiește o rețea de sprijin

O puternică rețea socială de sprijin poate fi importantă pentru a te ajuta să treci prin stresul unei perioade dificile, fie că ai avut o zi proastă la locul de muncă sau de un an plin de pierderi sau probleme de sănătate. Acest grup de prieteni, de familie și colegii este foarte important, deoarece îți oferă beneficii suplimentare, cum ar fi, furnizarea unui sentiment de apartenență, o creștere a valorii de sine și un sentiment de siguranță ori de câte ori ai nevoie de sfaturi, informații sau orientare.

Elimină lucrurile neesențiale

După identificarea lucrurilor care sunt cele mai importante din viața ta, este timpul să începi eliminarea celor nefolositoare. Este vorba despre simplificarea vieții, astfel încât să te poți concentra asupra lucrurilor care contează cel mai mult pentru tine și care nu te distrag de la obiectivele tale.

Avem lucruri foarte multe în viața noastră, de la posesiuni de lucruri care ne trebuie până la informații care vin într-o totală dezordine vizuală și emoțională, încât suntem supraîncărcați la un moment dat. Rezultatul? Ajungem să facem o mulțime de lucruri care nu sunt cu adevărat importante pentru noi. De ce? Pentru că avem de făcut multe alte lucruri pe care le-am lăsat să se strecoare în viața noastră, neexaminate.

Și acest lucru îl puteți aplica și în lumea afacerilor. Atunci când ei elimina cheltuielile care nu sunt necesare, poți deveni mult mai puțin stresat, deci vei fi mai degajat și mai optimist. Debarasează-te de tot ceea ce nu este importat!

Fă exerciții cât mai des

Posibil că ai obosit tot auzind pe toată lumea spunându-ți că ai nevoie de mai multe exerciții fizice. Desigur, dar ele fac foarte bine corpului tău. Și sunt, de asemenea, un mod excelent de a deveni mai optimist în viață. Exercițiile fizice pot schimba direcția și face diferența în multe situații din viața ta. Beneficiile exercițiilor fizice sunt incomensurabile. Prin ele puteți câștiga scopul, capacitate de decizie, dar cel mai mult te pot învața ce este disciplina.

Inițial, atunci când faci sport, te simți mai bine, ceea ce duce la faptul de a avea mai multă încredere în tine. De asemenea, sportul reduce anxietatea și stresul și eliberează în creier substanțe chimice euforice, cum ar fi endorfinele și dopamina.

Ia-o încet, cu pași de copil

Singura motivație primară care ne conduce să perseverăm în ceea ce facem, este aceea de a învăța să mergem pas cu pas, precum copii. De ce? Pentru că atunci când te uiți la imaginea de ansamblu poți fi copleșit de toate etapele implicate în atingerea obiectivului fixat. De aceea, ca să reușești, trebuie să rupi imaginea de ansamblu în pași mici de copil , sistematici și ușor de gestionat. Numai așa, vei putea celebra zilnic, reușita unei noi etape. Și, acest lucru te va ajuta să obții schimbările pe care le-ai dorit, într-un mod pozitiv și semnificativ pentru tine.

L.M.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.