Lifestyle, Sănătate — martie 11, 2014 at 16:18

Iată câteva motive pentru care ar trebui să mănânci Castravete

by

Castraveții sunt pe locul patru al legumelor cele mai cultivate din lume, și cunoscut a fi unul dintre cele mai bune alimente pentru starea generală de sănătate,fiind  adesea menționat ca un super-aliment. 

castraveti

Castravetele rehidratează organismul

Dacă nu puteţi bea suficientă apă, mâncaţi un castravete rece, care este alcătuit din apă în procent de 90%. Se va compensa garantat  apa pierdută de organism.

Castravetele luptă împotriva  arsurii interioare și exterioare a organismului

Dacă veţi consuma  castravete corpul va primi ajutor  împotriva  arsurilor la stomac. Deasemenea, aplicați castravete pe piele când suferiţi arsuri solare.

Castravetele elimină toxinele

Toată apa din castravete acționează ca o mătură virtuală, măturând deșeurile din organism. Cei care mănâcă regulat castravete, recunosc  capacitatea sa de a dizolva pietrele la rinichi.

Castravetele reface vitaminele de zi cu zi

Castraveți au cele mai multe vitamine de care organismul are nevoie într-o singură zi. AB si C, care stimuleaza sistemul imunitar vă păstrează radiant și vă oferă energie. Îl puteţi face un medicament şi mai puternic prin stoarcere frularea cu spanac și morcov. Nu uitați să îi lăsați coaja, deoarece aceasta conține o  bună cantitate de vitamina C, aproximativ 12% din doza zilnică recomandată.

Castravetele furnizează minerale prietenoase pielii

Castravetele este bogat în potasiu, magneziu și siliciu. Acesta este motivul pentru care spa-urile abundă de tratamente pe bază de castravete.

Castravetele ajută  digestia și pierderea în greutate

Datorită unui conținut mare de apă și scăzut în calorii, castravetele este sursa ideală pentru persoanele care vor să piardă în greutate. Utilizați castraveți în supe și salate.În cazul în care nu este gustarea dumneavoastră preferată, puteți mânca crocantele felii de castravete cu cremă de iaurt scăzut în grăsimi. Mestecând castravete oferiţi obrajilor  un bun antrenament și  fibrele din acesta vă vor ajuta la digestie. Consumul zilnic de castraveți poate fi considerat ca un ajutor în constipaţia cronică.

Castravetele revitalizează ochii

Plasarea unei felii rece de castravete pe ochii umflaţi poate ajuta la reducerea pungilor de sub ochi datorită proprietăţilor sale anti-inflamatorii.

Castravetele luptă împotriva cancerului

Castravete este cunoscut pentru conținutul său de secoisolariciresinol, lariciresinol şi pinoresinol. Cei trei lignani au o strânsă legătură cu reducerea riscului la mai multe tipuri de cancer, inclusiv ovarian, de sân, de prostată şi a cancerului uterin.

Castravetele  este tratament pentru diabet, reduce nivelul colesterolului și controlează tensiunea arterială

Sucul de castravete conține un hormon necesar  celulelor pancreasului pentru producerea de insulină şi sunt  larg răspândite efectele sale benefice printre pacienții cu diabet zaharat. Cercetatorii au descoperit că un compus numit steroli din castravete poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Castraveții conțin o mulțime de fibre, potasiu și magneziu. Aceste substanţe nutritive lucrează în mod eficient pentru reglarea tensiunii arteriale. Acesta este motivul pentru castravetele este bun pentru tratarea atât hipertensiunii  arteriale cât și pentru tensiunea arterială scăzută.

Castravetele împrospătează gura

Sucul de castravete vindecă și reîmprospătează gingiile bolnave. Ia o felie de castravete și apăsați-o în cerul gurii cu limba pentru o jumătate de minut, fitochimicalele din castravete va ucide bacteriile din gură  care cauzează respirația neplăcută.

Castravetele netezește părul şi unghiile

Siliciu mineral minune din castravete face părul şi unghiile mai strălucitoare şi mai puternice. Sulful și siliciul din castraveți ajută la stimularea creşterii părului.

Castravetele promovează sănătatea generală, ameliorează artrita şi durerile gutei

Castravetele este o sursă excelentă de siliciu care promovează sănătatea generală prin consolidarea țesutului conjunctiv. Când este amestecat cu suc de morcov, castravetele poate uşura durerile gutei și artritei prin scăderea nivelului acidului uric.

Castravetele vindecă mahmureala

Pentru a evita o durere de cap de dimineață sau mahmureala puteți mânca câteva felii de castravete înainte de a merge la culcare. Castraveții conţin suficiente vitamine B, zahăr și electroliți pentru a reface mai multe substanțe nutritive esențiale și reducere atât severitatea mahmurelii cât şi a durerile de cap.

Castravetele păstreaza rinichi în formă

Castravetele scade nivelul acidului uric din organism, păstrând rinichii sănătoşi.

Sursa: fitnea.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page