Comunicate de presă, Ultimile Știri — martie 9, 2015 at 18:23

I.S.U. „Barbu Ştirbei”: Intervenții la inundații și incendii

by

Pompierii militari au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din 26 de gospodării cetăţeneşti, afectate de inundații

Pompierii au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de 350.000 de lei şi au limitat posibilitatea inundării locuinţelor mai multor familii de pe străzile Plopilor și Zăvoiului 

isu inundatiiPompieri militari din cadrul Secției Dragalina au fost solicitaţi să acţioneze în intervalul 07 martie 2015, ora 13.45 – 08 martie 2015, ora 14.40, pe străzile Plopilor și Zăvoiului, pentru evacuarea apei acumulate în exces în 25 de gospodării cetățenești.

Trebuie menționat că în zona comunei Dragalina pânza freatică se află la un nivel foarte ridicat, iar precipitațiile căzute în ultima perioadă au condus la fenomenul de băltire în mai multe gospodării.

Din cauza apei acumulate în exces în respectivele gospodării, exista riscul ca pereţii exteriori (construiți din chirpici) ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza infiltraţiilor, însă prin intervenţiile lor, salvatorii au reuşit să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale inundaţiilor.

Un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute

Pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei 

În data de 09.03.2015, ora 02.45, pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au fost solicitați să acţioneze în comuna Mitreni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparținând lui Constantin H.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul acoperișului locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coșului de evacuare a fumului, deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 60 de minute.

În urma incendiului a ars acoperișul casei (construit din lemn și învelit cu tablă), pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 10.000 lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale din locuință, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page