Comunicate de presă, Ultimile Știri — martie 4, 2014 at 12:40

I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi: Intervenţii la incendii în judeţul Călăraşi

by

LOGO-ISU

Intervenţie la incendiu în localitatea Jegălia

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a acţionat pe raza localităţii Jegălia, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul acoperişului unei locuinţe

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile

Pompierii militari au intervenit rapid şi au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată, în acest caz, la valoarea de 2.000 lei 

În data de 01.03.2014, ora 23.38, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Jegălia, pe DN 3 B, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperişului unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui Octavian M.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul tavanului unui dormitor şi la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat, neprotejat termic şi amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute.

În urma incendiului au ars: tavanul din lemn al unui dormitor pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi şi acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 2.000 de lei.

Pompierii militari au limitat, printr-o intervenţie eficientă, posibilitatea extinderii incendiului  la celelalte  camere şi bunuri materiale aflate în imediata apropiere, salvând bunuri în valoare de circa 50.000 de lei. 

Intervenţie la incendiu în localitatea Tonea, comuna Modelu 

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat  pe raza localităţii Tonea, pe strada Florilor, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta mocnit şi cu fum dens la nivelul acoperişului unei locuinţe 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza jocului copiilor cu chibriturile     

În urma incendiului s-au înregistrat pagube materiale în sumă de 100 lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze mai multe bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei

În data de 02.03.2014, ora 17.09, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Tonea, pe strada Florilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperişului unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând Corneliei D.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta mocnit şi cu mult fum la nivelul acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza jocului copiilor cu chibriturile.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute.

În urma incendiului a ars astereala din lemn din compunerea acoperişului  locuinţei, pe o  suprafaţă de circa 1o metri pătraţi, fiind afectată şi o grindă din lemn, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 100 de lei.

Pompierii profesionişti  au limitat printr-o intervenţie eficientă posibilitatea extinderii incendiului la alte bunuri materiale, salvând bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei. 

Intervenţie la incendiu în satul Vărăşti, comuna Dorobanţu

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a acţionat pe raza localităţii Vărăşti, comuna Dorobanţu, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul unor căpiţe de plante furajere 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea plantelor furajere   

În urma incendiului au ars 1500 kg de fân şi aproximativ 2 metri lineari de gard, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de aproximativ 1.000 de lei

În data de 02.03.2014, ora 23.22, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Vărăşti, comuna Dorobanţu,  pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit la nivelul unei gospodării, proprietate individuală, aparţinând lui Nicolae I.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără  şi cu fum dens la nivelul căpiţelor de plante furajere depozitate în gospodărie.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (APCA), acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 30 de minute.

În urma incendiului au ars: 1.500  kg de fân şi aproximativ 2 metri lineari de gard din lemn, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 1.000 de lei, pompierii militari limitând printr-o intervenţie eficientă posibilitatea extinderii incendiului la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Intervenţie la incendiu de vegetaţie uscată în satul Gruiu

Un echipaj specializat de pompieri militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a acţionat pe raza localităţii Gruiu, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi gunoi menajer, care se manifesta mocnit şi cu fum dens pe o suprafaţă de aproximativ două hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea

Pompierii militari au intervenit rapid şi au lichidat incendiul în 30 de minute 

În data de 28.02.2014, ora 15.27, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Gruiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui teren viran, proprietate aparţinând domeniului public al localităţii.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta mocnit şi cu mult fum la nivelul unui teren viran cu vegetaţie uscată, situat la marginea localităţii, unde era depozitat gunoi menajer, pe o suprafaţă de circa două hectare.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetaţiei uscate.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 30 de minute.

În urma incendiului au ars: vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa două hectare şi mai multe grămezi de resturi menajere, neînregistrându-se pagube materiale.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.