Evenimente, Ultimile Știri — iulie 18, 2013 at 11:00

I.S.U. Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi la datorie

by

DSC_0056În perioada 15.07.2013 – 17.07.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă:

 

 

Intervenţie la incendiu de vegetaţie uscată

În data de 15.07.2013, ora 16.43, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acţioneze pe raza localităţii, pe marginea DN 3B, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 1000 de metri pătraţi.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă, vântul ajutând la propagarea focului, care s-a extins rapid, fiind cuprinsă de flăcări o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi de mirişte grâu.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetaţiei uscate.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute. În urma incendiului  a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi, neînregistrându-se pagube materiale.

Echipajul profesionist de stingere a salvat, printr-o intervenţie promptă şi eficientă, bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la culturi agricole şi alte bunuri materiale aflate în imediata învecinate.

Intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă

În data de 16.07.2013, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului Călăraşi a intervenit pe raza localităţii, pe DN 21, în urma producerii unui accident rutier, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Marian N., în vârstă de 45 ani. Acesta, pasager pe locul din dreapta în autoturismul Dacia Logan care a intrat în coliziune cu un camion cu remorcă, prezenta traumatism cranio facial uşor, suspiciune de fractură la nivelul piramidei nazale şi maxilarului superior şi escoriaţii la nivelul antebraţului stâng. Persoanei i s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă fiind transportat la spital.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Cpt. Ionescu Mihai 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page