De pe la noi, Editoriale — iulie 28, 2013 at 19:46

Hoţia şi prostia… distrug România

by

3Ultimele știri  dacă am avea timp și discernământ… aici mă refer la autoritățile care ar trebui să răspundă în fața unei națiuni responsabile, dacă am fi!… arată cât de aproape este apocalipsa…

1. 30 % economie neagră,subterană care pervertesc iremediabil concurența , Economia subterană în România se cifrează la aproximativ 30% din PIB, iar evaziunea fiscală este estimată undeva în jurul a 10% din PIB, a declarat luni, la finalul întâlnirii cu misiunea FMI, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

Potrivit unui studiu recent despre Europa de Est, economia subterană a României este estimată la 40 miliarde euro, din care 22 miliarde euro – prejudicii aduse statului prin neplata taxelor şi impozitelor şi necolectarea TVA.

2. Document oficial al Comisiei Europene, citat în presă, critică draftul Acordului de Parteneriat: “Nici o lecţie învătată din implementarea programelor 2007-2013, pentru multe sectoare”

Comisia Europeană apreciază  ca imatură şi neprofesionistă, noua varianta a draftului României privind Acordul de Parteneriat.

Analiza Comisiei reproșează că, în loc să-și ancoreze proiectul de Acord în analizele tematice, Guvernul României a copiat efectiv documentația europeană, în speță recomandările specifice de țară (CSR – country specific recommendations). ”În general, capitolele par să fi fost construite prin compilarea unor surse diverse de informații și declarații slab fundamentate, fără consistență sau reflecție strategică.

3. Rezultatele la examenul de definitivat al profesorilor atiudinea părinţilor şi oficialilor de cocoloşire a furtului  în învățământ poate cele mai grave forme de corupție sunt în învățământ pentru că aici se fură viitorul națiunii se perveteşte iremediabil sufletele, dezastru în învățământ, profesorii cu rezltate rușinoase și știți ce… nu poți să vorbești cu nimeni în învățământ  sunt într-o binemeritată vacanță

4.Corupţia creşte vertiginos în România, nevoia de a mitui funcţionarii rămâne un fapt de viaţă deprimant.

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page