People-Passion-Performance — mai 22, 2019 at 14:10

Hermeus-un avion capabil să zboare cu viteze de cinci ori mai rapide decât viteza sunetului(viteza Mach 5)

by

Londra – New York în 90 de minute

Foto: Hermeus Corporation

O companie din Statele Unite și-a anunțat planul de a produce un avion capabil să zboare cu viteze de cinci ori mai rapide decât viteza sunetului, putând să transporte pasageri de la Londra la New York în numai 90 de minute sau chiar mai puțin.

Compania aerospațială Hermeus, cu sediul în Atlanta, a precizat că a obținut finanțare de la investitori privați pentru dezvoltarea aeronavei hipersonice capabile să zboare cu viteza Mach 5, relatează CNN.

Dacă va fi un succes, proiectul ar putea revoluționa zborurile comerciale transatlantice. În prezent, transportul aerian între Londra și New York durează peste șapte ore. Hermeus speră că aparatul va avea o autonomie de aproximativ 7.400 de kilometri.

„Am pornit pe un drum de revoluționare a infrastructurii transportului global, aducând-o de la echivalentul unei conexiuni la internet prin dial-up la era broadband, crescând radical viteza curselor pe distanțe lungi“, a explicat directorul executiv și fondatorul Hermeus, AJ Piplica, într-o postare pe siteul companiei.

Fondatorii Hermeus includ foști angajați ai SpaceX, compania lui Elon Musk, precum și Blue Origin, a lui Jeff Bezos. Toți cei patru fondatori au lucrat împreună la Generation Orbit, unde au contribuit la dezvoltarea unui avion-rachetă hipersonic și la cel mai nou aparat de tip X-Plane al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite.

reporterglobal.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page