Dezvoltare durabilă, Economie — august 8, 2013 at 20:30

Haosul din Finanțe a fost creat de Daniel Chițoiu la ordin politic

by

daniel-chitoiuCe se întâmplă în aceste zile în finanțele României pare o bătaie de joc perfectă. Oamenii sunt mutați de colo colo ca niște popice fără a se ține cont de vreun criteriu. Poate ar fi unul… poate chiar două – cel politic și interesul personal. Ținta e să se dea afară cât mai mulți oameni pentru a face loc clientelei de partid care să adune apoi bani pentru sine și pentru campaniile electorale care vor veni.

Ce se întâmplă acum a fost deja anunțat de ministrul Daniel Chițoiu în ședința BPN al PNL din 16 mai a.c. – AICI . Atunci ministrul le explica baronilor PNL cum va sta treaba cu împărțirea ANAF-ului și pe ce baze se vor face angajările. Și ca să fie clar domnul ministru anunța de atunci că totul e pe bază de politic și le promitea responsabililor locali că va supraveghea personal împărțeala cașcavalului:

“Ce pot să vă garantez? Pot să vă garantez că voi monitoriza personal să nu existe probleme nici în negocierile la nivel local, regional și național privind aceste funcții. Nu vreau să creem prin această restructurare nu nemulțumiri, ci tensiuni în cadrul structurilor intermediare în USL.”, a declarat în cadrul BPN al PNL ministrul Daniel Chițoiu.

Ce se întâmplă acum? Au fost create structurile regionale ale ANAF și a DNA-ului (Direcția Națională Antifraudă). PNL se ocupă de ANAF, iar PSD de DNA-ul guvernului.

Cele mai mari sunt însă în partea ANAF unde se practică o adevărată bătaie de joc. Oamenii din județele unde direcțiile de finanțe au fost desființate nu pot fi dați afară pentru că sunt funcționari publici, dar sunt hărțuiți pentru a pleca singuri. Celor din Sibiu sau Miercurea Ciuc li se cere să facă naveta la Brașov, în timp ce celor de la Reșita, Arad sau Deva să facă același lucru până la Timișoara.

Surpriza va fi le București când se va afla că oamenii nu vor renunța la slujbe ci vor face tot ce pot pentru a le păstra inclusiv prin navetă sau mutatul în orașul unde e centrul regional al ANAF. Numai că astea vor cauza atâtea frustrări încât PNL va deconta serios electoral toate aceste permutări.

Potrivit informațiior noastre în curând Fiscul va trece la controale cu singurul scop de spoliere a micilor firme pentru bani de alegeri.

ransmisă prin poşta electronică, pentru ridicarea permisului de conducere titularul depune la serviciul public comunitar, în original, documentele ale căror copii au fost transmise.

Pentru permisele de conducere emise după data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi transmisă şi prin corespondenţă, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior. Pentru acestea, cererea poate fi transmisă prin poşta electronică, situaţie în care documentele enumerate mai sus se transmit odată cu cererea, scanate, în format electronic.

Surse: www.pesurse.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page