Dezvoltare durabilă, Economie — aprilie 24, 2014 at 11:34

Guvernul a APROBAT scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit începând cu 1 iulie

by

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri, 23 aprilie, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea art.192din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, în sensul scutirii de la platã a impozitului pe profitul reinvestit.

ioana-petrescu“Prin această măsură de relaxare fiscală răspundem unei mai vechi aşteptări a mediului de afaceri. Prin neimpozitarea profitului reinvestit vom stimula investiţiile şi oferta internă“, consideră ministrul Finanţelor Publice, Ioana Maria Petrescu.

Ministrul Finanţelor Publice Ioana-Maria Petrescu, secretarul de stat Dan Manolescu şi o echipă tehnică din minister au avut consultări pe marginea acestui proiect, anterior promovării lui pe agenda şedinţei de Guvern, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, în cadrul Comisiei de Dialog Social şi în CES.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă, agenţii economici vor fi scutiţi integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.

Scutirea se calculează trimestrial sau anual, după caz. Actul normativ reglementează şi modul de constituire a rezervelor corespunzătoare profitului reinvestit.

Impactul bugetar estimat pentru anul 2014 este de 137,5 milioane lei.

Pentru aplicarea acestei facilităţi fiscale va fi luat în considerare profitul contabil înregistrat începând cu 1 iulie 2014 şi investit în echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru produse sau achiziţionate după această dată. Scutirea de impozit a profitului reinvestit se va aplica pânã la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page