Guvern pro European la Chisinau

by

guvern pro european la chisinauRomânia şi Europa au fost cele care au învins la Chişinău. Iată că demersurile diplomaţilor şi politicienilor români au avut sorţi de izbândă dincolo de Prut unde deşi Rusia ţine sub ocupaţie partea de Est, România reuşeşte să aibe acolo o guvernare pro-europeană şi cum pro-european înseamnă pro-român vorbim de continuare politicii de pregătire a terenului pentru Unirea cu România. Ieri a fost la Chişinău Ziua în care s-a arătat vădit că România a investit cum trebuie în Republica Moldova: nu gloanţele sunt cele care decis acolo ci cei pe care România i-a adus la studii în România.

Guvernul pro-european condus de Iurie Leancă şi susţinut de clasa politică şi guvernarea din România, a reuşit să treacă testul parlamentului şi să fie ales. Mesajele trimise de la Bucureşti direct sau via Bruxelles au fost foarte clare- Leancă trebuie să fie ales pentru a se continua reformele pentru integrarea Europeană. Republica Moldova este un teren în care se duce o luptă geopolitică între Europa şi Rusia dar în care România a câştigat cel mai mult în ultimii ani. Iată că dincolo de discursuri şi de show-ul TV, politicienii moldoveni au ascultat sfaturile de dincolo de Prut şi au menţinut ceea ce era de menţinut pentru salvarea Republicii Moldova.

MIERCURI, 29 MAI… Cât timp punem noi ţara la cale prin strângerea de semnături, iată că nici cei străini de ea nu-s insensibili la eforturile noastre.

Astfel, voluntarii campaniei ,,Aducem Basarabia acasă” au discutat la Piaţa Unirii din Bucureşti cu o tânară din Estonia care a fost impresionată de efortul românilor de a vindeca rănile istoriei şi de a se reunifica, adăugând că şi Estonia a avut mult de suferit în cel de-Al Doilea Război Mondial şi după, de pe urma regimurilor totalitate fasciste şi comuniste. Estonianca a fost bucuroasă să constate că românii cunosc istoria Ţărilor Baltice şi lupta lor de la sfârşitul anilor 1980 pentru afirmarea drepturilor naţionale, atât de asemanatoare revendicărilor de la Chişinău din aceeaşi perioadă, pentru limba şi identitatea românească. Un norvegian care îşi aştepta amicul în faţa centrul comercial Unirea s-a apropiat de punctul de colectare şi a cerut informaţii despre demersul noastru. După ce a aflat detalii despre campanie, Bernt Damjan a exclamat scurt: ,,Este stupid ca România şi Basarabia să fie despărţite de o graniţă!“, apoi a întrebat dacă poate semna pentru ,,această petiţie“. Şi pentru că ne aflăm în buricul târgului, adică în centrul capitalei, atracţie pentru turişti, nu mult a trecut şi a apărut un grup zgmomotos de tineri, un mix de români şi argentinieni, dintre care unii au dorit să se oprească la cort şi să contribuie la revenirea Basarabiei în spaţiul ei firesc. Unul dintre sud-americani a ţinut morţiş să semneze în mod simbolic într-unul dintre formularele noastre, cu precizarea, într-o română haioasă şi apreciabilă, că are permis de şedere în ţara noastră.

Iată că Basarabia ne uneşte pe toţi în năzuinţe, intenţii şi acţiuni şi fie pâinea cât de rea o pot împărţi în ţara mea. Mâine, o nouă zi pentru Basarabia!

Citeste mai mult: adev.ro/mnncq1

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page