Mâncare şi Băutură — aprilie 3, 2014 at 18:30

Gulii umplute cu orez

by

E momentul sa cumperi gulii si sa le umpli cu orez. E o adevarata bucurie sa le mananci potrivit acestei retete.

gulii umpluteIngrediente:

  • 10 gulii
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de bullion
  • 1 lingurita de pesmet sau de gris
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper

Instructiuni:

Guliile se curata de coaja, se scobesc in interior. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga orezul, 2 cani de apa si se lasa la fiert. Cand orezul este fiert, se adauga o lingura de bullion, o lingurita de pesmet sau de gris, mararul tocat marunt si se potriveste de sare si piper. Guliile se umplu cu orezul, se asaza intr-o tava si se adauga restul de bullion diluat cu o ceasca de apa. Se lasa la cuptor pana se inmoaie guliile. In umplutura se poate adauga si soia.

Reteta preluata din volumul “Mancaruri de post”, Editura Sophia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page