Comunicate de presă — mai 18, 2017 at 14:20

Grupări infracționale specializate în proxenetism și trafic de minori destructurate

by

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de influență, cumpărare de influență şi instigare la trafic de influență.

trafic-persoane1La data de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, criminaliști și polițiști de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală efectuează 16 percheziţii în  Bucureşti  şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, dintre care una în Penitenciarul Rahova.

Perchezițiile vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență, cumpărare de influență şi instigare la trafic de influență.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie  – aprilie a.c.,  s-a constituit un grup infracţional organizat, format din 16 persoane care ar fi acționat sub coordonarea și protecția liderului grupului, încarcerat în Penitenciarul București Rahova.

Astfel, un alt membru al grupului ar fi pretins şi primit sume de bani, pentru sine și pentru membrii grupului infracțional, de la persoane cercetate penal, lăsând să se creadă că, prin intermediul unei alte suspecte, are influenţă asupra procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., promiţând că îi va determina pe aceștia să înregistreze denunțuri și să  efectueze cercetări în urma cărora cumpărătorii de influență să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege pentru infracțiunile pentru care erau cercetați.

Șase persoane au fost reținute, iar bunuri, înscrisuri și sume de bani au fost ridicate, în urma opt percheziţii, efectuate ieri de poliţiştii din Călărași și de cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în proxenetism și trafic de minori.

La data de 17 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T.  B.T. Călărași, au efectuat opt percheziţii, în Călărași și București, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de trafic de minori și proxenetism.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate de polițiști înscrisuri referitoare la transferul de bani, telefoane mobile și sume de bani.

Reamintim, faptul că membrii grupării, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani, ar fi constituit, începând cu luna noiembrie 2015, un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și trafic de minori.

Astfel, cei în cauză ar fi recrutat, adăpostit, transportat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin, pe raza judeţului Călăraşi, obţinând foloase patrimoniale.

Opt persoane sunt cercetate sub sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, mărturie mincinoasă şi instigare la mărturie mincinoasă.

Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore și depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând ca astăzi să fie prezentate Tribunalului Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Față de două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La sediul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 18 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi  Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cercetările continuă, pentru probarea întregii activități infracționale a membrilor grupării.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page