Comunicate de presă — aprilie 29, 2017 at 15:23

Grup specializat în infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” într-un penitenciar din provincie

by

Vineri, 28 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare mandate de percheziţie într-un penitenciar din provincie, într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin telefon.

accidentDin datele şi probele administrate în cauză, în perioada octombrie 2016 – februarie a.c., a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii apelau telefonic persoane de vârste înaintate şi, sub pretextul că o rudă apropiată a acestora a suferit un accident rutier, solicitau diferite sume de bani pentru ca presupusa victimă să retragă plângerea.

Astfel, victimele erau determinate să le ofere diferite sume de bani sau bunuri de valoare,  prejudiciul total creat prin săvârşirea faptelor fiind estimat la  4.000 USD şi 400 EURO.

Persoanele implicate,  patru  bărbaţi,  încarceraţi într-un penitenciar, erau sprijiniţi de către alţi doi în desfășurarea activității infracționale, care locuiau pe raza municipiului Bucureşti, având rolul de a se deplasa la adresele persoanele vătămate pentru a ridica sumele de bani.

În data de  28 aprilie 2017, în jurul orei 02.00, unul dintre bărbaţii aflaţi în detenţie, ar fi apelat telefonic persoana vătămată, şi precizând că  este fiul său, i-a indicat faptul că a  fost implicat într-un accident rutier,  iar  pentru rezolvarea situației este necesar să achite o suma de bani victimelor accidentului, pentru ca acestea din urma să-şi retragă plângerea. Concomitent, o altă persoană din camera de penitenciar, l-ar fi  contactat pe unul dintre cei doi bărbaţi căruia i-a comunicat adresa de domiciliu a persoanei vătămate.

Cei doi bărbaţi  au fost prinşi şi  identificați, imediat după ce au ridicat suma de bani de la partea vătămată,  asupra unuia  găsindu-se peste  3.900 USD și  400 euro, mai multe telefoane mobile și cartele SIM folosite, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării percheziţiilor în camera unde se aflau încarcerați cei patru bărbaţi  au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, descoperindu-se mai multe telefoane.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page