Mâncare şi Băutură — aprilie 29, 2014 at 14:11

Greşeli în bucătărie pe care şi bucătarii pricepuţi le fac

by

Ca novice in ale bucatariei, fiecare pas pe care-l faci in bucatarie este un dezastru care sta sa erupa. De la cum faci omleta pufoasa, la cum sa iti depozitezi mancare si iti speli tigaia de teflon, este usor sa te pierzi in meandrele gatitului. Si sa stii ca acest lucru nu este valabil doar pentru incepatori. Toata lumea greseste. Fie ca sunt in cautare de scurtaturi, fie sunt lenesi si cei mai priceputi fac erorile de mai jos.

femeia la buc1. Crezi ca usturoiul pudra este un bun substitut al cateilor de usturoi.

Nu este si nu mai face greseala asta si a doua oara. Stim ca este de munca sa decojesti cateii de usturoi, dar vei vedea ca mancarea ta va avea un cu totul alt gust.

2. Folosesti cutite tocite.

Daca iti doresti in secret sa ramai fara degete, foloseste-le in continuare. Daca vrei sa-ti schimbi viata, cumpara-ti cutite noi, ascute-le pe cele pe care le ai deja sau du-le la tocilarie.
3. Distrugi ceapa. 

Daca ai varsta „legala” pentru a folosi un cutit, ai si un minut la dispozitie sa afli de la Gordon Ramsay cum sa tai corect ceapa. http://youtu.be/dCGS067s0zo

4. Te zgarcesti cu untul.

Exista un motiv pentru care mancarea la restaurant are un gust atat de bun: bucatarii pun unt din belsug. Fa si tu la fel si vei fi uimita de cat de mult iti va placea rezultatul.

5. Iti fierbi pastele intr-o olicioara.

Iti plac pastele gumoase? Daca da, atunci nu citi mai departe. Daca nu, ia-ti o oala mai mare si da-le spatiu de fierbere.

6. Nu speli vasele pe masura ce le murdaresti.

Degeaba stai in fata unei senzationale mese, daca stii ac te asteapta o chiuveta plina cu vase murdare. Spala farfuriile, tocatoarele si tagaile pe masura ce le folosesti si experienta gatitului se va imbunatati.

7. Pui rosiile la frigider.

Nu orice aliment o duce bine la racoare. Iar rosiile, ceapa si cartofii au un gust mai bun cand sunt pastrati la temperatura camerei.

8. Nu aloci timp suficient spalarii verdeturilor.

Daca iti place sa mananci nisip, atunci e in regula. Daca nu spala spanacul temeinic inainte de a-l gati.

9. Esti prea lenesa sa cumperi un termometru de cuptor.

Trebuie sa stii ca nu poti avea incredere in niciun cuptor. Indiferent de temperatura la care crezi ca l-ai setat, aceasta nu este conforma cu realitatea. Un termometru de cuptor te va ajuta sa treci peste aceasta problema si placintele si cozonacii iti vor multumi.

10. Folosesti suc de lamaie cumparat de la magazin.

Pe bune? Este chiar atat de greu sa storci o lamaie?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page