Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — mai 9, 2017 at 16:45

Grecia şi Bulgaria rămân principalele destinaţii turistice ale românilor operate cu autocarul

by
?

?

Potrivit charterbus.ro, prima platformă de rezervări online din România dedicată exclusiv transportului turistic în sistem charter, Thassos, Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach, Platamonas, Nei Pori), Halkidiki şi Litoralul bulgăresc rămân principalele destinaţii turistice ale românilor operate cu autocarul.

Din punct de vedere al turiştilor transportaţi de Corali Holidays şi al rezervărilor de cazare, destinaţia numărul 1 în ultimii 3 ani este insula Thassos. Pe locul 2 se află fostul number one – Paralia Katerini – iar pe locul 3 Halkidiki – braţul Kasandra.

Pentru Bulgaria, cei mai mulţi turisti aleg Nisipurile de Aur, datorită proximităţii şi varietăţii ofertei de cazare. Urmează, ca număr de turişti, Sunny Beach şi apoi Albena.

“La Corali, destinaţiile din Grecia de nord au fost întotdeauna ‘specialitatea casei’, unele dintre acestea fiind chiar lansate de noi, iar pe unele încă avem exclusivitate. Circa două treimi din turiştii noştri optează pentru aceste destinatii, fie mergând an de an în acelaşi loc, fie alternând destinaţiile. În ceea ce priveşte Bulgaria, circa 90% dintre turiştii transportaţi pe cursele organizate de Corali vin de la agenţii partenere care le-au rezervat acestora direct serviciile de cazare şi au luat transport de la noi. Considerăm aceasta o apreciere a profesionalismului nostru”, subliniază Dumitru Luca, director general al Corali Holidays, unul dintre principalii touroperatori din România specializaţi pe curse charter cu autocarul.

Cei mai mulţi turişti vin din Braşov şi din oraşele învecinate, dat fiind că majoritatea agenţiilor locale vând produsele iar turiştii lor au încredere în touroperatorul Corali. Pe locul 2 se situează Bucureştiul, pe destinatiile din Grecia şi respectiv Ploieştiul pentru Bulgaria.

Pentru Grecia, circa 60% dintre turişti aleg locatii tip studiouri şi apartamente de vacanţă (self catering) pe destinaţiile principale, unde Corali deţine locaţii în garanţie. Tarifele pachetelor (cazare + transport) pe astfel de locaţii variază, în funcţie de sezon, între 115 şi 245 euro/persoană, minus reducerile de early booking aplicabile în funcţie de data rezervării şi care ajung până la 30%. În ultimii ani s-au înmulţit vacanţele care se întind pe două săptămâni şi apar tot mai frecvent chiar şi cele de 3 săptămâni.

Pentru Bulgaria, o pondere covârşitoare o au rezervările pentru locaţii care oferă servicii all inclusive iar hotelurile cele mai solicitate sunt cele de 4 stele. În comparaţie cu Grecia însă, în ultimii ani se observă o tendinţă de scurtare a vacanţelor, durata medie a acestora fiind de 4-5 nopti. Acest lucru este posibil datorită frecvenţei curselor cu autocarul.

“Majoritatea plecărilor noastre se realizează, încă din 2004, din Braşov, via Ploieşti – Bucureşti. Printr-un bun parteneriat am creat o nouă rută, asigurând preluarea turiştilor din Iaşi – Bacău – Focşani – Buzău. De asemenea asigurăm transferuri dinspre Piteşti şi Constanţa. Peste 70% dintre rezervări vin de la agenţii mici, mari sau chiar foarte mari, care fie vând pachetele noastre, fie îşi creează pachete proprii pe seama transportului operat de noi”, adaugă Dumitru Luca.

„Despre Corali Holidays

Corali Holidays, membru de 18 ani al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), este unul dintre pionierii vacanţelor de tip charter autocar din România: pe Grecia a început operarea în 2003 iar pe Bulgaria în 2006. Dintre toţi touroperatorii existenti la ora actuală pe piaţă, Corali Holidays are cea mai mare experienţă pe destinaţia Bulgaria. An de an a optimizat cursele şi traseele, cu singurul scop de a îmbunătăţi calitatea serviciilor, a scurta durata deplasării şi a minimaliza situaţiile care creează disconfort. Agentia de turism CORALI este tour-operator specializat pe destinaţiile GRECIA, BULGARIA, ALBANIA, TURCIA, SPANIA, CEHIA, CROAŢIA, SLOVENIA, MUNTENEGRU, SERBIA, POLONIA, ŢĂRILE BALTICE, ITALIA, PORTUGALIA, cu o bogată experienţă pe piaţa românească, materializată în tot mai mulţi clienţi fideli (persoane fizice şi companii) şi într-o reţea în continuă expansiune de agenţii partenere. “Specialitatea casei” o constituie vacanţele “tailor made”, personalizate în funcţie de dorinţele şi de aşteptările fiecărui turist.

Participările constante la cele mai importante evenimente şi târguri de turism din Europa conferă Corali avantajele contactelor directe cu prestatorii de servicii turistice din toată lumea. Şi nu în ultimul rând, o echipă dinamică şi ambiţioasă de consultanţi şi de ghizi/însoţitori transformă orice călătorie organizată de Corali într-o plăcere.

În urmă cu 4 ani, Corali Holidays a lansat charterbus.ro, prima platformă de rezervări online din România dedicată exclusiv transportului turistic în sistem charter. Este accesibilă atât clienţilor persoane fizice, cât şi agenţiilor de turism care-şi creează propriile pachete turistice rezervând doar transportul de la Corali. În afară de verificare disponibilităţi şi de rezervări, platforma oferă, cu câteva zile înaintea fiecărei plecări, toate informaţiile necesare pentru îmbarcare: schiţele locurilor de îmbarcare, numerele de înmatriculare ale autocarelor, numerele de telefon ale ghizilor, diagramele locurilor.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page