Evenimente, Ultimile Știri — aprilie 8, 2014 at 17:27

Grave accidente rutiere soldate cu morţi, la Săpunari şi Plevna

by

accident-rutierIntervenţie de descarcerare la accident rutier în localitatea Săpunari

Un echipaj de descarcerare din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Săpunari, pe DJ 305, pentru descarcerarea unui bărbat rămas blocat într-un autovehicul răsturnat

 În data de 06.04.2014, ora 17.41, un echipaj de descarcerare din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Săpunari, pe DJ 305, pentru descarcerarea unei persoane de sex masculin, Florian M., în vârstă de 47 ani, victima unui grav accident rutier.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, fiind încarcerat într-un autovehicul răsturnat.

Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au deconectat bornele acumulatorului vehiculului, au folosit echipamentele din dotare  (foarfecele şi depărtătorul hidraulic) pentru a înlătura portiera din dreapta a autoturismului, după care au extras victima, care era decedată.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care respectivul bărbat şi-a pierdut viaţa.

Intervenţie SMURD la accident rutier în localitatea Plevna 

Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Plevna, comuna Lupşanu, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 33 de ani, victima unui grav accident rutier

În data de 06.04.2014, ora 16.57, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DN 3, pe raza localităţii Plevna, comuna Lupşanu, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Constantin B., în vârstă de 33 de ani, victima unui grav accident rutier.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD la locul accidentului, autoturismul se afla răsturnat în afara părţii carosabile, fiind identificate patru victime (toţi de sex masculin), dintre care una decedată;

– Marian B., pasager stânga spate, în vârstă de 26 de ani, cu leziuni incompatibile cu viaţa (decedat, preluat de Serviciul de Medicină Legală);

–  Constantin B., conducător auto, în vârstă de 33 de ani, cu leziuni grave la nivelul capului, toracelui şi membrelor (preluat de echipajul SMURD);

– Iulian D., în vârstă de 27 de ani, pasager dreapta spate,, cu traumatism la nivelul capului (preluat de S.A.J.).;

– Marian P., în vârstă de 28 de ani, pasager dreapta faţă, care prezenta  traumatism  la nivelul toracelui  (preluat de S.A.J.).

Persoana preluată de paramedicii SMURD, Constantin B., în vârstă de 33 de ani (conducător auto), se afla în stare de inconştienţă, la aproximativ 10 metri de autoturism.

Victima prezenta traumatism cranio-cerebral sever, suspiciune de hemoragie internă, multiple traumatisme la nivelul toracelui şi membrelor şi fractură închisă la nivelul membrului inferior drept. In zona femurului.

Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au acordat primul ajutor conducătorului auto, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din oraşul Lehliu Gară.

Alte două victime au fost preluate de către echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportate la spital, iar în cazul celei de-a patra victime (decedată), aceasta a fost preluată de către Serviciul de Medicină Legală.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page