Comunicate de presă, Ultimile Știri — noiembrie 12, 2013 at 21:29

Grave accidente rutiere pe raza judeţului Călăraşi

by

accidentGrav accident rutier soldat cu 3 victime decedate pe raza localităţii Cuza Vodă, după ce autoturismul în care se aflau, s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului

În data de 10.11.2013, ora 02.47, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Cuza Vodă, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane implicate într-un grav accident rutier, după ce un autoturism a intrat violent în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.

La sosirea pompierilor şi paramedicilor SMURD la locul tragicului eveniment rutier, în autoturism se aflau trei tineri încarceraţi, fără semne de viaţă.

Au fost identificate trei persoane: Florin T., în vârstă de 25 de ani, Gabriel M., în vârstă de 28 de ani şi Vasilică G., în vârstă de 33 de ani.

La nivelul compartimentului motor al vehiculului se produsese un incendiu, care a fost lichidat rapid de către pompieri, folosindu-se stingătorul.

Ulterior, pompierii militari au iniţiat operaţiunile de descarcerare a victimelor, utilizând echipamentele specifice de intervenţie, depărtătorul şi foarfecele hidraulic, cu care au îndepărtat plafonul şi o portieră a autoturismului.

Cele trei persoane au fost extrase din vehicul, însă pentru acestea, din nefericire, nu s-a mai putut interveni, ele prezentând  poli-traumatisme severe şi leziuni incompatibile cu viaţa, medicul încadrat pe ambulanţa S.A.J. Călăraşi declarând decesul celor trei tineri.

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a  fost solicitat să acţioneze pe DN 3B, pe raza localităţii Borcea, pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane, care au suferit traumatisme, după ce autovehiculul în care se aflau a intrat în coliziune cu un cap de pod

Accidentul s-a soldat cu decesul unei tinere în vârstă de 20 de ani şi rănirea  altor două persoane, care se aflau în autoturismul înmatriculat în judeţul Ialomiţa 

În data de 10.11.2013, ora 03.02, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pe DN 3B, pentru preluarea şi

acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale unui accident rutier, după ce autoturismul (înmatriculat în judeţul Ialomiţa), în care se aflau, s-a izbit cu violenţă de un cap de pod.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD şi a echipajului S.A.J. Călăraşi, la locul accidentului au fost identificate 3 victime neîncarcerate, un bărbat şi două femei; Adrian A., în vârstă de 27 de ani, conştient, care prezenta traumatisme la nivelul capului şi plagă de circa 2  centimetri în regiunea frontală; Mirela P., în vârstă de 18 ani, conştientă, care prezenta traumatism cranio-cerebral, o plagă de aproximativ 2,5  centimetri în zona parietală dreaptă şi suspiciune de fractură la nivelul membrului drept, în zona antebraţului şi Mihaela P., în vârstă de 20 de ani,care se afla în stop cardio respirator.

Paramedicii SMURD şi medicul de pe ambulanţa S.A.J. au iniţiat manevre de resuscitare în cazul tinerei aflate în stop cardio-respirator, însă fără rezultat, medicul declarând decesul fetei în jurul orei 03.40.

Celorlalte două persoane rănite li s-au acordat îngrijiri medicale, li s-a efectuat hemostază şi li s-a aplicat pansament compresiv, ulterior acestea refuzând transportul la spital

Un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Curcani, pe DN 4, la km 49, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui tânăr în vârstă de 23 de ani, victima unui accident rutier

În data de 10.11.2013, ora 08.48, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Curcani, pe DN 4, la km 49, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Florian D., în vârstă de 23 de ani, victima unui accident rutier.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă, recalcitrantă şi necooperantă (în primă fază refuzând examinarea, fiind probabil în stare de şoc), prezenta poli-traumatisme la nivel facial, hematom occipital, fractură la nivelul antebraţului stâng şi suspiciune de fractură la nivelul membrului inferior stâng.

Pompierii militari încadraţi de autospeciala de descarcerare au folosit depărtătorul şi foarfecele hidraulic pentru a avea acces rapid la victimă şi a o extrage din autovehicul, ulterior aceasta fiind preluată de paramedici.

Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa l-au convins pe tânăr că are neapărată nevoie de îngrijiri medicale, date fiind traumele suferite, i-au aplicat guler cervical, i-au toaletat plăgile, i-au aplicat pansament compresiv, l-au imobilizat pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior a fost preluat de o ambulanţă S.A.J., care a l-a transportat de urgenţă la un spital din Bucureşti.

Un  echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Dor Mărunt, pe DN 3A, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui femei în vârstă de 34 de ani, victima unui accident rutier, după ce autoturismul în care se afla a căzut într-un canal de irigaţii 

În data de 10.11.2013, ora 18.07, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Dor Mărunt, pe DN 3A, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex feminin, Violeta B., în vârstă de 34 de ani, victima unui accident rutier (pasageră pe locul din dreapta faţă), după ce autovehiculul în care se afla (condus de Nicu B.) a căzut într-un canal de irigaţii.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă, prezenta traumatism cranio-cerebral, hematom peri-orbital stâng, excoriaţii la nivel facial, hematom occipital şi acuza dureri acute la nivelul coloanei vertebrale şi în zona lombară.

Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au acordat îngrijiri tinerei, i-au aplicat guler cervical, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior a fost transportată de urgenţă la spitalul din oraşul Lehliu Gară.

Conducătorul autoturismului, Nicu B., deşi părea să aibă şi el nevoie de îngrijiri, a spus că nu doreşte să fie examinat şi transportat la spital.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page