De prin lume adunate — decembrie 29, 2016 at 18:44

Ghepardul, inclus și el pe lista mamiferelor amenințate cu dispariția

by

Oamenii de știință britanici au avertizat într-un studiu publicat astăzi ca și ghepardul, cel mai rapid mamifer din lume, capabil de viteze între 95 și 115 de kilometri pe oră,  devine o specie pe cale de dispariție.

ghepardPotrivit cercetărilor efectuate de Societatea Zoologică din Londra și de către Societatea pentru Conservarea Faunei Sălbatice “Panthera”, în prezent, în lume, ar mai exista numai 7 mii de gheparzi.

Potrivit surselor citate, evoluțiile nu sunt deloc pozitive: populațiile de gheparzi din Asia s-au redus la mai puțin de 50 de animale, ce pot fi actualmente localizate doar într-o zonă izolată a Iranului.

De asemenea, în Zimbabwe, populația de gheparzi a scăzut de la 2000 la 1 700 în doar 16 de ani, potrivit unui studiu al Academiei Naționale de Științe a Statelor Unite ale Americii și realizat în colaborare cu personalul parcurilor naționale din respectivul stat african.

Prin urmare, autorii au solicitat ca ghepardul sa fie reclasificat în rândul speciilor vulnerabile din Lista Roșie a speciilor amenințate cu dispariția, a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, permițând astfel luarea unor masuri speciale vizând protecția acestei feline.

Ciprian Dorel POP

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page