Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 29, 2018 at 09:31

Gheorghe Dobre primarul comunei Modelu și Alexandru Curmei primarul comunei Vîlcineț din Basarabia au semnat actele de înfrățire

by

Alexandru Curmei primarul localității Vîlcineț din Basarabia a înmânat DECLAȚIA DE UNIRE primarului  comunei Modelu,Gheorghe Dobre.

În perioada 12 octombrie -15 octombrie 2018, Primarul comunei Modelu Georghe Dobre împreună cu secretarul comunei Nicu Neicu și vicepreședintele  Consiliului Județean Călărași  au efectuat o vizită în comuna Vîlcineț din Basarabia.

Delegatia română a  luat cunoștință de realitățile omunei Vîlcineț  și a vizitat sediul primărie,a cunoscut și a avut un dialog călduros cu funcționarii primăriei Vîlcineț, cu cetățenii, cu fermierii , cu intreprinzătorii.

Alexandru Curmei primarul localității Vîlcineț a înmânat DECLAȚIA DE UNIRE primarului  comunei Modelu,Gheorghe Dobre.

Vizita a fost prilejuită de contactele inițiate  de Mișcarea Civică Călărași Semnează pentru Basarabia   și Acțiunea 2012 care militează pentru Unirea Basarabiei cu România  și a avut ca scop semnarea documentelor de înfrățire.

Frații români au participat în calitate de invitați la festivalul anual TOAMNA DE AUR organizată de orașul Călărași, raionul Călărași.

Festivalul a adunat reprezentanti ai multor comunități din raion, având loc o paradă si un spectacol al unităților de invățămînt locale, reprezentanți ai fiecarei comunități prezente (prin standuri și momente artistice).

Au fost organizate întâlniri cu reprezentanti ai autorităților publice locale moldovene dar și ai autorităților centrale, prezent la discuții și evenimente fiind președintele  consiliului raional și secretarul consiliului raional Călărași.

A consemnat,

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page