Lifestyle, Seducţie — noiembrie 8, 2014 at 18:40

Gesturi care ucid pasiunea

by

Pasiunea este un foc pe care nu-i uşor să l struneşti. La început, este vâlvătaie dezlănţuită şi poate ai vrea să-l poţi face mai domol.  Treptat, el se linişteşte de la sine, până ajunge în punctul în care ţi-ai dori să găseşti metode de a-l stârni din nou.  Pe lângă acestea, mai sunt şi gesturi care pot să-l anuleze instantaneu.

loveOamenii de ştiinţă arată însă că toate stările legate de dragostea şi atracţia dintre oameni au mare legătură  cu  hormonii. Când te îndrăgosteşti, creierul secretă dopamina, care te face să crezi că a câştiga atenţia şi iubirea celuilalt este cel mai important lucru.

Este hormonul care accentuează atracţia şi care poate susţine dependenţele de orice fe.l El este inhibat de prolactină, un hormon care se declanşează imediat după orgasmul cu descărcare la bărbaţi sau la femei, în timp ce alăptează. Dincolo de mişcările hormonale universal valabile, fiecare persoană are propriile ei preferinţe şi antipatii. Nu o lua ca pe o reţetă, ci doar ca pe sursă de inspiraţie.

Femeile sunt sensibile la declaraţii

La femei, hormonii sexuali sunt estrogenul şi progesteronul. Estrogenul este direct proporţional cu nivelul de secreţie al altui hormon important, oxitocina. Cunoscut ca „hormonul iubirii necondiţionate”, stimulează întărirea legăturii afective şi a intimităţii dintre iubiţi, se află la baza chimică a prieteniei, dar şi a iubirii şi a grijii materne. Oxitocina sporeşte generozitatea, creşte calitatea empatică a unei persoane, dar şi încrederea acesteia, inhibând totodată susceptibilitatea şi frica.

O femeie dezvoltă cantităţi impresionante de oxitocină atunci când este mângâiată cu tandreţe, dar şi atunci când se simte înţeleasă şi ascultată. Iată de ce, este foarte simplu să-i tai unei femei cheful de nebunii.

O replică tăioasă, o atitudine vulgară, un comportament superior – şi ai pierdut-o! Dacă vrei să faci dragoste cu ea, nu-i spune că are o rochia prea strâmtă, prea lungă sau prea roşie! Nu-i spune direct nici că o vrei, decât dacă deja e excitată şi sigur de-abia asta aşteaptă.

Dacă o auzi că se vaită, nu te apuca să-i dai sfaturi. Arată-i că o înţelegi, asigur-o că vor veni şi vremuri mai bune.

Bărbaţii sunt sensibili la critici

Nici bărbaţii nu sunt imuni la activarea oxitocinei. Şi pentru ei, aceasta este responsabilă pentru creşterea nivelului de testosteron din sânge şi stârnirea dorinţei sexuale. Aşadar, un pic de tandreţe e de bun augur şi în cazul lor.

În general, variaţiile zilnice ale testosteronului nu îi afectează pe bărbaţi din punct de vedere emotional, însă după terminarea actului sexual, cantitatea de testosteron scade drastic, la fel şi dopamina care îi motiva la început. Atunci creşte hormonul supranumit şi „frână sexuală”, prolactina, care semnalează corpului saţietatea. În aceste momente, este complet greşit să te apuci să-i faci iubitului tău cel mai mic reproş. Va reacţiona violent şi acest lucru va avea repercusiuni asupra relaţiei voastre în viitor.

Pe termen scurt, bărbaţii sunt sensibili la semnalele vizuale.

Nu te aştepta să se arunce asupra ta precum „Tigrul Malaeziei” dacă tu eşti nepieptănată şi în pijama. Dacă nu era hotărât dinainte, n-o să ai niciun efect asupra lui. Criticile şi ameninţările îl fac să fugă mâncând pământul. La fel şi excesul de zel.

Dacă pregătirile tale în vederea unei întâlniri care vrea să aibă un final erotic sunt prea mari, el se va inhiba şi veţi sfârşi cel mult în  faţa televizorului.

Atitudinea ta determină atitudinea celuilalt

Din fericire, există şi studii care arată că se poate acţiona asupra hormonilor nechimic, prin atitudine. Dacă tu reuşeşti să îţi păstrezi o stare de distincţie şi erotism rafinat, cu siguranţă că el se va simţi obligat să te îngroape în respect şi trandafiri.

Faptul că au început să apară gesturi care ucid pasiunea arată că între voi a intervenit obişnuinţa, în primul rând la nivel emoţional. Atunci când gesturile lui nu-ţi mai sunt pe plac, nu te grăbi să dai vina pe el, îndreaptă-ţi atenţia asupra ta.

Când sunt îndrăgostiţi, oamenii caută să-i arate persoanei iubite partea lor cea mai bună. După un timp, mai ales dacă petrec mult timp împreună, cei doi consideră că nu mai e necesar. Dar, încearcă măcar o dată să te porţi cu iubitul tău aşa ca la început. Fă abstracţie de tot ce ştii despre el. Caută în tine resursele de a te comporta ca şi cum ai fi în faţa unei fiinţe pe care abia ai cunoscut-o, dar care îţi place foarte mult. Concentrează-te asupra calităţilor pe care ştii că le are. Trezeşte-ţi admiraţia faţă de el, cât poţi tu de mult.

Dacă simţi că te susţine în efortul tău, mai fă şi câte o schimbare: o coafură nouă, un set de lenjerie intimă deosebit. Dacă tu eşti convinsă, imposibil ca reacţia lui să nu fie pe măsură. Dar e extrem de importantă starea ta. Dacă încerci ceva doar la suprafaţă, efectele vor fi la fel.

Sursa: revista Benessere

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page