Politica, Politici europene — iulie 11, 2013 at 11:41

Germania si Franta indeamna oficialii bulgari sa rupa legaturile cu oligarhia

by

bulgariaAmbasadorii Germaniei si Frantei la Sofia i-au indemnat luni pe oficialii bulgari sa rupa legaturile cu oligarhia, pe fondul unor manifestatii zilnice impotriva coruptiei elitelor politice, potrivit Mediafax.

Intr-o rara declaratie comuna a unor diplomati straini cu privire la situatia interna a Bulgariei, ambasadorii francez Philippe Autier si german Matthias Hoepfner si-au exprimat ingrijorarea cu privire la cea mai saraca tara din Uniunea Europeana (UE).

“Apartenenta la Uniunea Europeana inseamna alegerea civilizatiei. Modelul oligarhic nu isi are locul in aceasta (UE), in Bulgaria mai putin decat oriunde altundeva”, scriu ei in acest material.

O Bulgarie bine guvernata este nu doar in interesul bulgarilor, ci si al intregii UE, inspecial al Frantei si Germaniei in calitate de mari contributori la fondurile de dezvoltare europene, adauga ei.

Declaratia lor intervine in contextul in care, zilnic, incepand de la 14 iunie, mii de persoane manifesteaza pe strazile din Sofia si din alte orase importante din tara, reclamand demisia Guvernului sustinut de socialisti (fosti comunisti).

Intre 8.000 si 10.000 de persoane au iesit din nou in strada, in Sofia, duminica, strigand “Mafia!” si “Demisia!”, a constatat un fotograf AFP. O noua reuniune era prevazuta luni.

Sursa:.euractiv.ro
foto: mediafax

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page