Dezvoltare durabilă, Economie — aprilie 8, 2013 at 12:57

George Soros: Europa va suferi o moarte lenta, dupa modelul japonez

by

Europa adopta aceleasi masuri care au condus Japonia la un sfert de secol de stagnare, urmand sa aiba parte de o moarte lenta, a apreciat recent miliardarul George Soros.

George SorosTimp de 25 de ani, Japonia a trecut printr-o moarte lenta si de abia acum s-au trezit”, a declarat Soros, pentru CNBC. “Lucrul fascinant este ca programul de austeritate din Europa conduce zona euro exact la aceleasi politici de care Japonia incearca acum sa scape”, a adaugat el.

“Moartea lenta a fost o alegere in Japonia si austeritatea din Europa este la fel. Scopul macroeconomiei este sa evite asemenea greseli. Consecintele pentru vietile oamenilor sunt de foarte lunga durata”, a explicat miliardarul.

Printre “greselile care pot fi evitate”, Soros a mentionat si resursele nefolosite. Omul de afaceri a criticat dur investitorii care tin banii in banci, in loc sa-i utilizeze si sa creeze locuri de munca in acest mod, in conditii de somaj ridicat si deflatie.

“Japonia incearca sa scape de 25 de ani de moarte lenta din cauza unor politici pe care Europa de abia acum le adopta. Se muta in directii opuse: Japonia incearca sa scape si Europa de abia incepe. Cred ca este o greseala si ar putea fi evitata”, a mai precizat Soros.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page