Comunicate de presă, Ultimile Știri — ianuarie 29, 2014 at 11:56

George Iacob: “Nu vom pune în pericol integritatea copiilor, având în vedere că există o nouă avertizare cod portocaliu”

by

Miercuri, toate unităţile de învăţământ din judeţele avertizate cu cod portocaliu de viscol rămân închise, iar situaţia şcolilor din zonele atenţionate cu cod galben va fi anunţată în funcţie de fiecare caz în parte, potrivit Ministerului Educaţiei.

clasa-scoala

“Aş vrea să clarific unele aspecte legate de situaţia la învăţătură de la sfârşitul semestrului. Situaţia şcolară a elevilor pote fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea, în cazul în care acest lucru nu poate fi realizat până vineri. Acum suntem foarte interesaţi de siguranţa elevilor şi a profesorilor”, a precizat Pricopie, în contextul întreruperii cursurilor în Bucureşti şi în mai multe judeţe aflate sub avertizări meteo, începând de luni, în ultima săptămână din semestrul I.

Totodată ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că structura anului şcolar nu va fi modificată din cauza suspendării cursurilor. “Nu se modifică structura anului şcolar. Vacanţa durează, aşa cum prevede structura anului şcolar, din 1 februarie şi până în 9 februarie”, a adăugat Pricopie.

Şi în judeţul Călăraşi, şcolile şi grădiniţele rămân închise de miercuri până vineri.

“Nu vom pune în pericol integritatea copiilor, având în vedere că există o nouă avertizare cod portocaliu”, a declarat prefectul de Călăraşi, George Iacob.

Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Călăraşi nu mai sunt drumuri blocate, însă se circulă cu dificultate, iar utilajele acţionează pentru menţinerea şoselei curate, dar şi pentru lărgirea carosabilului acolo unde acesta este îngustat de zăpada de pe marginea drumului.

Echipe de jandarmi au fost mobilizaţi în localităţile Lehliu Sat, Florica şi Ileana din Călăraşi, pentru a-i ajuta pe bătrâni şi pe persoanele aflate în dificultate să facă poteci până la grajdurile de animale şi până la magaziile cu lemne.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page