Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 29, 2014 at 19:23

George Iacob: Mesaj cu prilejul Zilei Eroilor

by

logo prefectura calarasiHristos s-a Înălţat!

Marea sărbătoare ce ne aduce astăzi împreună are, deloc întâmplător, o dublă semnificaţie simbolică: Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor.

George-IacobEste un bun prilej să ne întoarcem privirea spre trecut, pentru a înţelege mai bine prezentul şi viitorul. Eroii pe care-i cinstim astăzi sunt cei ce ne-au oferit şansa unei vieţi mai bune. Ei au luptat în condiţii dramatice, punând valorile creştine şi morale ale neamului nostru mai presus de vieţile lor. Au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru ca noi să trăim în pace… Au reușit!

Eroii despre care aducem aminte nu au fost supraoameni. Vorbim despre milioane de români, pe care îi regăsim în fotografiile îngălbenite de vreme ale oricărei familii. Au fost oameni ca și noi, dar speranțele și planurile lor de viitor au fost înăbuşite de negura războiului. Acești eroi cunoscuţi sau anonimi, unii ştiuţi doar de Dumnezeu, ne oferă peste timp cea mai prețioasă învățătură: Numai prin solidaritate, cu speranţă şi încredere în noi, putem obține ceea ce României și românilor li se cuvine de drept!

Bunul Dumnezeu să-i odihnească pe eroii neamului românesc!

Prefect,
George Iacob

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page