Evenimente, Ultimile Știri — mai 11, 2014 at 13:04

Garden Party 2014: Să sperăm că viitoarea zi 10 Mai va fi sărbătoare națională!

by

Cea mai așteptată sărbătoare a zilei a fost, ca în fiecare an, Garden Party la Palatul Elisabeta. Șase mii de invitați au fost primiți cu toată ospitalitatea de Casa Majestății Sale Regelui. Gazdele evenimentului au fost Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu, alături având pe Principesa Maria și pe Principele Nicolae.

_N2A7030Majestățile Lor Regele și Regina au ales să nu fie prezente la sărbătoare, fiind însă în pregătiri pentru sosirea la Castelul Săvârșin, unde vor petrece întreaga vară.

_N2A7328A cincea sărbătoare în grădina Palatului Elisabeta a fost și cea mai frumoasă dintre ele. Vegetația, copacii și florile au fost îngrijite cu atenție, ospitalitatea a pus în funcțiune cu îndemânare și plăcere fiecare detaliu privitor la servitul musafirilor, zeci de companii – furnizori ai Casei Regale – au adus cu generozitate gustări, dulciuri, vinuri, răcoritoare, iar Curtea Veche și-a întâmpinat cititorii cu “Jurnal Regal – de la 10 mai 2013 la 10 mai 2014″, cea mai recentă carte din Colecția Regală.

_N2A7023Au fost prezenți membri ai Parlamentului și ai Guvernului României, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, primarii municipiilor București, Craiova, Alba Iulia și din alte zeci de orașe și comune ale țării, mari oameni de știință și de artă, sportivi de prestigiu mondial, reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri, studenți, elevi, copii. A fost prezent un mare număr de jurnaliști din București, din întreaga Românie și din Republica Moldova.

_N2A7169Dar, cel mai important, Garden Party a reunit, așa cum face în fiecare an, reprezentanți ai comunităților din fiecare colț al țării. Oameni de diferite profesii, din toate județele țării și din Basarabia, din toate orașele, din multe comune și sate, de toate vârstele, mulți dintre ei invitați pentru meritele pe care le-au avut în anul care s-a încheiat.

_N2A7157_N2A7099Familia Regală, în ora pe care a petrecut-o în mijlocul invitaților, a stat de vorbă cu femei și bărbați, copii, tineri, adulți și vârstnici din Constanța, Beiuș, Iași, Baia Mare, Sinaia, Bârlad, Botoșani, Craiova, Turnu-Severin, Arad, Tulcea, Ianca, Timișoara, Brăila, Câmpulung Muscel și Câmpulung Moldovenesc, din Galați și din Alexandria, din Târgu-Jiu și din Reșița. Au fost prezente personalități din SUA, Finlanda, Olanda, Elveția, Germania, unii dintre ei veniți special pentru Garden Party.

_N2A7352Cel mai mare merit pentru acest extraordinar examen al Casei Majestății Sale, pe care îl trece cu brio în fiecare an, dând un neprețuit exemplu societății românești, l-au avut Ion Tucă, directorul Casei Majestății Sale, Liana Greavu, șeful de Cabinet al Principesei Moștenitoare, Sandra Gătejeanu-Gheorghe, directorul de Protocol al Casei, Nicoleta Ifrim, fost secretar al Casei Majestății Sale, Radu Ghină, consilier regal, gl br (r) Eugen Porojan, aghiotant regal, Simina Mayer, consilier al Principelui Radu, Raluca Stratulat, asistent al Principelui Nicolae, Costin Semen, intendent, Florin Seușan, majordom, Eugenia Ilie și Viorica Luciana Călin, maeștri bucătari, Roxana Tache, Tincuța Cudinov și Elena Ignat, cameriste, Dan Geicu, grădinar și om-bun-la-toate, Decebal Rădulescu, Ștefan Ion, Valentin Brânzilă și Ștefan Tătuță, șoferi, precum și un mare număr de colaboratori externi, printre care neprețuiții studenți-voluntari, care poartă cu mândrie titlul de Scutieri Onorifici.

_N2A6984A încântat publicul, din nou, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, condusă de colonelul Valentin Neacșu și dirijată de locotenent-colonelul Aurel Gheorghiță. A participat Tradiția Militară. A adus un aport de neînlocuit Jandarmeria Română. Și a contribuit, tot neprețuit, minunata vreme: cald, plăcut, cu soarele care a ieșit atunci când oamenii aveau mai multă nevoie de el.

_N2A7102În așteptarea nerăbdătoare a Garden Party 2015, la Palatul Elisabeta, să sperăm că viitoarea zi 10 Mai va fi sărbătoare națională!

_N2A6897_N2A6904_N2A6966_N2A6988_N2A6971_N2A7000_N2A7020ziua regelui9_N2A7047_N2A7063_N2A7320_N2A7343_N2A7350_N2A7328Fotografii de Cristian Coposesc. Sursa: http://www.romaniaregala.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page