Evenimente, Ultimile Știri — martie 11, 2015 at 22:20

Garanții pentru TINEri: La dispoziția dumneavoastră!

by

Azi, 11 martie 2014, a avut loc deschiderea Târgului Județean al Locurilor de Muncă Călărași, care se desfășoară în perioada 11-12 martie 2015, începând cu orele 10:00, la Centrul Cultural Județean Călărași, str 1 Decembrie 1918, nr.1. Acest eveniment este parte integrantă a Proiectului “Garanții pentru TINEri!” , care este un proiect pilot cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de CNIPMMR în parteneriat cu Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și Blocul Național Sindical.

IMG_1930Chiar dacă această perioadă  este marcată de efectele crizei economice, evenimentul s-a bucurat de participarea și implicarea multor companii călărășene, meritând menționată și participarea unei companii venită din București. Mulțumin tuturor angajatorilor prezenți pentru răspunsul afirmativ la invitația nostră și pentru faptul că s-au implicat în acest proiect acordând atenția și timpul lor tinerilor fără experiență în muncă.

Cei peste o sută de cursanți ai Centrului de Garanții pentru TINEri au fost parte activă în organizarea târgului, prin invitațiile adresate celorlalți tineri care nu au absolvit examenul de bacalaureat și nu au un loc de muncă cât și a celor din anul terminal din liceele călărășene, lucru care a contribuit la reușita primei zi a Târgului Județean al Locurilor de Muncă Călărași, care a avut peste 300 de participanți.

IMG_2033Multumim partenerilor nostri locali, Consiliul Județean Călărași, Primăria Municipiului Călărași și Casa Corpului Didactic Călărași, precum și profesorilor care au participat împreună cu elevii claselor a XII-a la seminarul cu tema: ”Ucenicia ca instrument în rezolvarea ecuației cu două necunoscute: ANGAJAT-ANGAJATOR”.

Mulțumim primarului municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, pentru contribuția și sprijinirea acestui eveniment și pentru timpul acordat tinerilor din grupul țintă ai Centrului de Garanții pentru Tineri, prin discuțiile purtate cu aceștia.

garantii pentru tineriDe asemenea, mulțumim doamnei Ana Rădulescu, consilier în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, pentru empatia și deschiderea pe care a arătat-o tinerilor prezenți la discuțiile din cadrul seminarului, demonstrând cunoașterea problematicii reale a angajării celor fără experiență, atât din punctul de vedere al angajatului cât și al angajatorului.

Proiectul “Garanții pentru TINEri!” și Târgul Județean al Locurilor de Muncă Călărași, împreună cu toate celelalte activități derulate în cadrul acestui proiect, se adresează tinerilor între 16-24 de ani, care au doar 10 clase sau nu au absolvit examenul de bacalaureat și nu au un loc de muncă și are drept scop inserția profesională a șomerilor tineri și a persoanelor inactive sau de sprijinire a acestora în dezvoltarea unei afaceri corespunzătoare abilităților proprii, cu accent pe persoanele care nu au absolvit examenul de bacalaureat

IMG_1989Pentru detalii privind proiectul “Garanții pentru TINEri!” ne puteți contacta la Centru de Garanții pentru TINEri Călărași, la tel. 0730-255161, 0730-255162, e-mail: garanții.calarasi@gmail.com.

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page