Dezvoltare rurală — iunie 14, 2019 at 18:19

GARANȚII FINANCIARE PENTRU BENEFICIARII GAL ȘI NU NUMAI

by

Pentru a obtine si utiliza banii europeni din Programul LEADER prin intermediul GAL-ului Valea Mostistei, nu este suficient doar spiritul antreprenorial existent. Mai este nevoie si de bani pentru cofinantarea proiectelor. In multe situatii acestia lipsesc si de aceea, multe initiative foarte promitatoare raman la stadiul de idee.

Pentru a rezolva si aceasta problema, l-am invitat la discutii pe excelenta sa, dl Filipoiu Costel de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A .- IFN Acesta ajuta solicitantii, care intentioneaza sa aplice si sa depuna cereri de finantare, corespunzatoare masurilor gestionate de GAL, prin emiterea unor Scrisori de garantie, recunoscute de bancile cu care s-au semnat protocoale in acest sens.

Deci, se poate! Fondul sustine administratiile publice locale, intreprinzatorii privati, ONG-urile. GAL-ul Valea Mostistei , prin organizarea acestei intalniri a urmarit sa identifice pentru potentialii beneficiari o modalitate sigura si facila de asigurare a cofinantarilor proiectelor depuse.

Prin aceasta initiativa, extrem de utila beneficiarilor,  GAL-ul urmareste in subsidiar  imbunatatirea gradului de absorbtie a resurselor financiare alocate acestuia, conform Strategiei de Dezvoltare Microregionala existenta.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page