Comunicate de presă, Ultimile Știri — noiembrie 20, 2013 at 10:15

Gândire nesănătoasă la spitalul Călărași

by

Photo0459Motto: menirea spitalului nu este să dea salarii personalului ci să trateze bolnavii

Marți, 19 noiembrie 2013, Compania Tetraedru a organizat o conferință de presă cu tema anunțată: situația ocupării posturilor cu medici și influența asupra extinderii și diversificării ofertei medicale la Spitalului Județean de Urgență Călărași. (găsiți în galeria foto prezentarea-părerea lor)

Au participat Mihai Nistor, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, directorul medical Mariana Chiru şi directorul general adjunct al Tetraedru, Florea Buţă.

Conferința a fost organizată în așa zisa clădire nouă a spitalului,o clădire cu un izbitor aer comunist  și care inspiră neîncredere încă de la intrare. (vezi foto) În orice caz spitalul județean este o rușine. O clădire în care neglijența și mizeria te izbesc la tot pasul ,veche și neîngrijită care te înspăimântă la gândul că ai putea să ajungi acolo. Pe lângă acestea o serie întreagă de nemulțumiri care ne parvin de la cetățeni  și care se referă la atitudine și profesionalismul personalului  accentuează groaza.

Photo0460

 

Photo0456

Photo0457

Photo0458

Mai mult însă ca toate acestea ne înspăimântă gândirea și neputința celor care conduc acest spital.O gândire nesănătoasă, incoerentă și secvențială asupra menirii și funcționalității spitalului. Numărul de medici a crescut de la 62 la 74… și ce dacă?

Spitalul are blocate conturile iar bolnavii  sunt obligați să-și cumpere medicamentele. 19 miliarde de lei bugetul pe anul acesta, abia acoperă salariile. Și atunci care este menirea spitalului? Instituție de protecție socială?

Menirea unui spital este să trateze bolnavii nu să dea salarii la personal. Un spital își îndeplinește menirea dacă tratează bolnavii. Pe lângă salarii mai trebuie medicamente și condiții de tratament.

786 de persoane lucrează în spitalul județean Călărași, dintre acestea 74 sunt medici, Se impune de urgență o analiză serioasă și responsabilă a schemei de personal,o anliză a structurii și ponderii cheltuielilor și mai ales o ierarhizarea a lor în funcție demenirea spitalului:  tratarea și îngrijirea bolnavilor. Este prioritatea numărul 1 a managementului spitalului, este practic rațiunea de a fi a managementului.

Nu negăm ușoarele progrese  făcute în ultimul timp în ceea ce privește unii indicatorii prezentați în conferința de presă. Sunt însă progrese până la genunchiul broaștei. Spitalul este într-o situație gravă… Spitalul județean nu își îndeplineșete funcțiunea iar actuala conducere face conferințe de presă pentru a-și clama neputințele… la orice întrebare  răspunsul este: nu sunt bani.

Descarca aici CONFERINTA DE PRESA_Calarasi vs3 19.11.2013

[wzslider autoplay=”true”]

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page