Mâncare şi Băutură — aprilie 20, 2013 at 14:42

Gamberoni al cognac – Creveţi în cognac

by

Un fel cu adevărat princiar, nu necesită o pregătire complexă  şi este un preperat de mare impact pentru oaspeţi sau pentru o seară minunată în doi.

gamberoni al cognac
Ingredienti:
20 creveţi tiger
1 lămâie
1 păhărel de cognac
Ulei de măsline extravergine
Sare, piper
Mod de preparare:
Luaţi creveţii, spălaţi-i, uscaţi-i, eliminaţi-le coaja de pe trup dar nu capul şi puneţi-i într-o tigaie cu ulei fierbinte… Lasă-i să salte  în tigaie pentru câteva minute, apoi se adauga zeama de lămâie, coniac, sare şi piper.  Când s-a evaporat cognacul, serviţi creveţii cu sos.
Sfat: Pentru un gătit impecabil, întoarce creveţi des în tigaie.
Idei şi variaţii: puteţi servi creveţii pe o farfurie presărată cu pătrunjel şi împodobită cu multe felii de lămâie.
Poftă mare!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.