Mâncare şi Băutură — august 18, 2014 at 12:58

Găluşte cu brânză şi sos de roşii

by

galuste cu sos de rosii1Ingrediente:

  • Făină – 120 gr
  • Brânză cu mucegai albastru – 50 gr
  • Brânză dulce – 180 gr
  • Brânză Feta – 65 gr
  • Busuioc verde – 2 ramurele
  • Ceapă – 1 buc
  • Cimbru verde – 2 ramurele
  • Foi dafin – 2 buc
  • Frunze de pătrunjel tocate – 1 lingura
  • Mozzarella – 65 gr
  • Ou crud – 1 buc
  • Piper negru măcinat – –
  • Roşii – 6-7 buc
  • Sare – –
  • Ulei de măsline – 2 linguri
  • Usturoi – 2 catei
  • Piper alb măcinat

Cum se prepară:

Sosul: Rosiile se oparesc in apa fiarta si se curata de pielita. Ceapa tocata fin si usturoiul se pun in ulei.Se calesc putin si apoi se adauga peste ele rosiile taiate cuburi,crengutele de verdeata,sare si piper si 500 ml apa.Lasam sa fiarba sosul in vasul acoperit pana cand scade o parte din lichid.Scoatem frunzele si restul sosului il punem in blender si-l pasam.Adaugam si o lingurita de zahar in sos pentru a echilibra aciditatea rosiilor. Lasam sosul deoparte,la cald totusi.

Galuste: Din branza dulce,ou si faina framantam un aluat.Adaugam si un praf de sare in compozitie.Nu framantam prea mult pentru a nu dezvolta glutenul din faina si in acest fel aluatul galustelor ar avea textura cauciucata.

Umplutura: Amestecam toate branzeturile,adaugam verdeata,sare si piper alb si omogenizam bine compozitia. Impartim compozitia de aluat in portii egale pentru galuste.Intindem in mana fiecare bucatica de aluat,punem o lingurita din amestecul de branzeturi si adunam marginile.Rotunjim in mana galusca formata.Le asezam pe o tava unsa cu ulei sau pudrata cu faina.

Intre timp este bine sa punem la fiert o oala cu apa si putina sare.Cand apa clocoteste putem introduce galustele.Le desprindem usor cu spumiera in cazul in care se lipesc de fundul oalei si le lasam sa fiarba 3-4 min .ele se ridica la suprafata singure.

Scoatem galustele cu spumiera si le punem in sosul cald.Le lasam sa fiarba impreuna 2 min. Se servesc calde.

Poftă bună!

retetaperfecta.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page