Comunicate de presă — iulie 24, 2019 at 09:20

Galileo: e pur si muove!

by

Adina Vălean

Schimb de opinii cu Comisia Europeană și Agenția Europeană pentru Sistemul Global de Navigație prin Satelit privind întreruperea programului Galileo.

Astăzi, comisia ITRE a avut un schimb de opinii cu dl Pierre Delsaux, director adjunct al Comisiei Europene și dl Carlo des Dorides, director executiv al Agenției Europene a Sistemului Global de Navigație prin Satelit (GNSS), cu privire la incidentul tehnic care a avut loc între 12 și 17 iulie și care a dus la o întrerupere temporară a serviciilor inițiale de navigare și sincronizare Galileo.

După schimbul de opinii, Adina Vălean președintă a Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) a Parlamentului European, a declarat: “Comisia ITRE a avut astăzi un schimb de opinii in camera cu privire la întreruperea programului Galileo. Galileo este o un proiect emblematic al UE și este extrem de important să înțelegem exact ce s-a întâmplat pentru a ne asigura că problemele sunt rezolvate și pentru a preveni întreruperile viitoare. Vestea bună este că sistemul funcționează acum și, în pofida întreruperii, utilizatorii nu au fost afectați. Salut intenția Agenției Europene GNSS de a forma un consiliu independent de anchetă pentru a găsi cauzele principale ale întreruperii sistemului Galileo și pentru a preveni situații similare pe viitor. Comisia ITRE va urmări îndeaproape activitatea acestui consiliu și va primi un raport al anchetei în luna septembrie .”

Galileo este sistemul global de navigație prin satelit, lansat în decembrie 2016 de către Uniunea Europeană prin intermediul Agenției Europene GNSS cu sediul la Praga. Agenția are două centre de operare la sol, la Oberpfaffenhofen în Germania și la Fucino în Italia. Bugetul alocat de UE acestui proiect este de peste 10 miliarde de euro.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page