Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 23:31

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – SIMION GEORGE VLAD

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

SIMION GEORGE VLAD este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Este elev  al Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” în clasa a XI-a și se consider tangențial la succes, prin muncă si devotament. Întotdeauna s-a crezut și se va crede o persoană care poate mai mult, deoarece în fiecare zi învață lucruri noi despre el și încearcă să depășească orice obstacol ce îi stă în calea spre succes.

Vrea să se arate lumii ca fiind o persoană de încredere și la locul ei, pătruns de simțul dreptății. Dezvoltând o înclinare spre știintele exacte, a preluat din aceste domenii, precum matematica, fizica și informatica, principii pe care le-a aplicat în viață. Stabilitatea si precizia sunt noțiuni ce mă caracterizează, prezentând mereu o atitudine obiectivă. Pentru Vlad, capacitatea de a învăța este un dar, abilitatea de a studia reprezintă o iscusință, iar bunăvoința de a afla lucruri noi este o alegere.

Simion Vlad este un reper cultural și moral pentru clasa din care face parte.

În calitate de profesor diriginte, am observat seriozitatea cu care tratează școala, propria pregătire, îngrijorarea sa pentru colegii mai comozi, preocuparea permanentă de a se autodepăși, colegialitatea și starea de liniște pe care o induce de fiecare dată celor din preajma sa. Din aceste motive, este prețuit de întregul colectiv.

Un elev premiat, cu un comportament moral ireproșabil, matur în opțiunile și alegerile sale, Vlad are toate șansele să devină nu doar un bun profesionist în cariera pe care o va urma, dar și un cetățean onest, implicat, responsabil. Profesorii îl apreciază în mod excepțional și cred în valoarea lui intelectuală. Avem convingerea că Vlad nu va dezamăgi, că va izbuti să își împlinească visurile.

În afara rezultatelor școlare excepționale pe parcusul anilor de liceu (anul școlar 2017-2018 – media anuală 10 și anul școlar 2018-2019 – media anuală 9,94), care au fost recunoscute de Tenaris, oferindu-i o bursă școlară, și-a dovedit aptitudinile intelectuale prin participarea în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare, precum:

  • Olimpiada de matematică, faza județeană, unde în anul școlar 2018-2019 a fost clasat pe Locul 3;
  • Concursul Internațional ”Călărași-Silistra” 2017, unde s-a poziționat al patrulea;
  • Olimpiada de Informatică, faza județeană;
  • Olimpiada de Engleză, faza județeană;

Încheiem cu afirmația lui Vlad despre el însuși: ”Eu însumi îmi aleg drumul în viață și am încredere că voi reuși să îmi construiesc o carieră de succes, numai prin muncă si dedicare. Precum a spus Aristotel: ”Este mult mai apreciat ceea ce se obține prin mai multă muncă”.

Recomandare, Prof. dr. Constantin Mitră

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page