Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 23:25

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – PĂUN MARIA NARCISA

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

PĂUN MARIA NARCISA este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Este elevă  al Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, clasa a X -a. Narcisa este o adolescentă cu o personalitate conturată deja, căreia îi place să citească, să fie de 10 și mai mult, îi place istoria. La cei 16 ani, se consideră o persoană echilibrată, căreia nu îi plac extremele, este politicoasă, amabilă, liniștită și vorbește rar în preajma oamenilor necunoscuți.

Este o fire flexibilă, care se adaptează ușor oamenilor și situațiilor noi, colaborează cu oricine și se acomodează rapid la schimbările de orice fel.

Inteligentă, extrem de ambițioasă, cu o mare putere de muncă, Narcisa este elevul perseverent ce vrea să atingă perfecțiunea, copilul neobosit și sclipitor, cu care orice dascăl și-ar dori să lucreze. În calitate de profesor de istorie, am fost mereu surprins pozitiv de capacitatea sa de a învăța lucruri noi într-un timp extrem de scurt, de a realiza conexiuni neașteptate, de a analiza surse istorice complexe.

Pasiunea pentru istorie a avut drept consecinta obtinerea locului întâi la faza județeană a Olimpiadei de Istorie,  participând la faza națională  unde s-a clasat in prima parte a clasamentului național.

”Vreau să devin judecător. De ce?  Pentru că este o profesie vocațională, iar pe mine mă atrage deosebit datorită independenței care o caracterizează. Judecătorul este o piesă din sistem, iar pentru a deveni un bun judecător depinde foarte mult de standardele de profesionalism și deontologie pe care ți le impui și conștiinciozitatea cu care le respecți, indiferent de starea sistemului. Consider că este printre puținele profesii care îți permit să te dezvolți permanent din punct de vedere profesional, cât și uman datorită cazurile pe care le întâlnești în viața profesională te vor dezvolta ca om și doar aceasta experiență de viață pe care o acumulezi permanent te poate transforma într-un judecător bun”, afirmă Narcisa.

Narcisa este un elev deosebit, lucru relevat de rezultatele sale școlare: a terminat gimnaziul cu media 9,99 si clasa a IX-a cu media 10, dar în același timp este o adolescentă care se bucură de prieteni, muzică, dans, lectură, de măruntele plăceri ale vieții. Întotdeauna am admirat la ea felul în care reușește să-și împartă timpul între învățat și distracție, faptul că e un copil foarte comunicativ, lider al grupului său de prieteni, apreciata de colegi si de profesori pentru inteligența, sinceritatea și bunătatea  sufletească.

Alături de alți elevi valoroși ai liceului, s-a implicat cu dăruire în multe proiecte locale, naționale și internaționale, un astfel de proiect  fiind “ Young Volunteer”.

Să susținem așadar performanța, să sprijinim elevii  merituosi, să-i încurajăm și să avem încredere în posibilitățile lor intelectuale, căci ei sunt viitorul și adevărata bogăție a acestui popor!

Recomandare, Director – prof. Stoian George

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page