Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 23:40

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – MARA ALEXIA STANCIU

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

MARA ALEXIA STANCIU este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Mara Alexia Stanciu a început activitatea de voluntariat în urmă cu 1 an şi 4 luni de zile, la iniţiativa ei, la Spitalul Judeţean  de Urgenţă Călăraşi, SECŢIA UPU, sub îndrumarea d-nei doctor Viorica Gheorghiţă, după  ce a luat examenul la Colegiul Național ”Barbu Ştirbei”, fiind elevă a acestui liceu, clasa  X-a G profil filologie bilingv, intensiv engleză,

Activitatea de voluntariat o desfăşoară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi în baza unui contract de voluntariat.

În tot acest timp, inclusiv în timpul şcolii, dar, mai ales în timpul vacanţei şcolare, Mara era prezentă la Secţia UPU, alături de d-na doctor,  după orele de curs  până seara la orele 22.00-23.00, dornică să înveţe ceva nou. Şi în prezent face acelaşi lucru în limita timpului diponibil.

În cursul acestui an, a absolvit în cadrul ISU Călăraşi şi cursurile de prim ajutor, fiind şi voluntar SMURD în baza unui contract de voluntariat. A participat la Concursul “Voluntar din Pasiune”, unde a obtinut locul I. “Lucrează foarte bine ȋn echipă si a dat dovadă de aceasta ȋn activităṭile desfăşurate, având ȋn vedere faptul că, ȋn cadrul serviciilor de urgenṭă acest aspect este foarte important” afirma domnul Inspector Şef,  locotenent -colonel Paduraru Adrian-Iulian.

Ceea ce o distinge pe Mara, elevă la Colegiul ”Barbu Ştirbei” este fără îndoială vocaţia ei aplicativă. “Mara este prin excelenţă un elev dedicat profesiei de medic” spune doamna doctor Gheorghița Viorica. Este înzestrată cu o sensibilitate şi curiozitate intelectuală şi deschisă căilor multiple de înţelegere a omului, şi dă dovadă de o înţelepciune remarcabilă la vârsta ei. Îi place să ajute şi să sprijine oamenii, este implicată şi îşi doreşte să facă bine în orice împrejurare.

Deţinătoarea unei valoroase dote educaţionale, Mara a ales să se dedice oamenilor, exemplul său fiind cât se poate de pilduitor pentru toţi tinerii de vârsta ei care vor să devină medici şi să facă cinste ţării. Mara a fost întotdeauna un copil preocupat de a înţelege lucrurile, cu un spirit de obsevaţie ascuţit, şi de aceea şi-a ales de timpuriu profesia, pentru că îi oferă răspunsuri.

A crescut într-un mediu benefic, care joacă un rol important în viaţa, te defineşte ca om, şi îţi dă conturul a ceea ce vei ajunge. De asemenea, un rol important în activitatea Marei a fost doamna doctor Viorica Gheorghiţă, un doctor cu o înaltă valoare profesioanală, un adevărat mentor şi formator de excelenţă pentru cei care vor să înveţe de la domnia sa. Personalitatea d-nei doctor, abilitatea didactică şi exigenţa detaliului perfect realizat în medicina de urgenţă au atras respectul, preţuirea, recunoştinţa şi admiraţia Marei, care a învăţat multe lucruri de la doamna doctor.

Mara a învăţat că disponibilitatea de timp şi dedicaţia personală, sunt factori fară de care nu poţi performa în acest domeniu, a învâţat că un medic trebuie să se mişte repede, să acţioneze rapid, să execute rapid şi sigur pentru el şi pacient manevrele medicale necesare în situaţii de pericol iminent de viaţă şi de moarte pentru pacient. De asemenea, Mara a învăţat că disponibilitatea de a acţiona cu aceeaşi eficienţă la ore imposibile, zi şi noapte, de a interacţiona cu  o multitudine de tipologii de pacienţi este un domeniu pentru eroi şi oameni care oricând vor putea juca în filme, doar că este vorba de viaţa reală.

Ȋn ceea ce priveşte activitatea şcolară, fiind pasionată de limba engleză, Mara a participat la o serie de concursuri de limba engleză, precum Public Speaking sau Concursul de traduceri, unul dintre cele mai performante fiind Concursul Cambridge.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page