Portrete de dascăli — decembrie 13, 2019 at 17:10

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – ISVORANU EMIL

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

În consecință, în această ediție alături de cei 26 de tineri vor fi premiați și cinci profesori, îndrumători ai multor elevi, ca semn de apreciere și recunoștință pentru preocuparea și dăruirea lor pe altarul educației și a sădirii sămânței luminii învățăturii în viața elevilor.

EMIL ISVORANU  este unul dintre PROFESORII premiați în cadrul Galei Anuale A Premiilor ”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Este profesor de istorie în cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Călărași, licenţiat cu media 10 în istorie, Universitatea Bucureşti, Facultatea de istorie. Despre Emil Isvoranu în primul rând, având în vedere faptul că este laureat în Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10” care evidențiază rezultatele excepționale ale liceenilor călărășeni, trebuie să menționăm faptul că dl profesor a avut cel puțin un elev calificat la faza națională a olimpiadei de istorie în ultimii ani și 100% procent de promovare la bacalaureat în cariera de 19 ani.

Cariera de profesor și-a început-o la profesor detaşat la Colegiul Naţional ,, Barbu Ştirbei” Călăraşi în anul 2000, iar din 2011 profesor titular la de istorie la Grupul Şcolar ,,Danubius” Călăraşi.

Este unul dintre cadrele didactice care a înțeles că un profesor formează un copil să fie o persoană cu cunoștințe tehnice, cât și valori morale și caracter. Mai mult decât un părinte, un profesor este responsabil pentru modul în care un tânăr se formează și se confruntă cu lumea.

Emil Isvoranu are reale calități de lider și spirit civic, dovedind acest lucru prin asumarea rolului de lider de sindicat la Grupul Şcolar ”Danubius” Călăraşi și  consilier local 2008-2012. De asemenea a îndeplinit funcția de  inspector şcolar general-adjunct la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi, director al Liceului Danubius. Este membru al corpului naţional al experţilor în management educaţional și vicepreședinte al Sindicatului Liber din Învățământ Călărași, profesor titular la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”.

Este unul dintre profesorii tineri care dovedesc că un interes autentic pentru adolescenți și sunt instruiți să se poarte singuri într-un mod care este deschis copiilor toată ziua. predau cu pasiune și expertiză, prezentând materialul cu invenție și energie.

Emil Isvoranu face parte dintre acei dascăli talentați, experți în conținut științific care utilizează cele mai bune și inovatoare practici didactice. De asemenea, înțelege cum să comunice eficient cu elevii, familiile, înțelegând rolul său de profesor ambasador cu experiență  pentru o evoluție de succes a procesului de educație al adolescentului.

Emil Isvoranu este unul dintre acei profesori care contribuie la construirea și formarea minții și joacă un rol semnificativ în construirea viitorului multor tineri, care  încearcă să ofere reguli de învățare de bază adolescenților de care vor avea nevoie de-a lungul vieții, arătându-le capacitățile nelimitate pe care le dețin,  învațăndu-i modalități de a trata diverse probleme.

Dezvoltarea abilităților personale prin cursurile de formare continuă cum ar fi programul de formare Resurse umane în managementul educațional, cursul Educația părinților în avantajul elevilor, cursul Comunicarea și negocierea conflictelor, programul de formare Personalul didactic din sistemul de învățământ, cursul de ,,Management educaţional”, cursul ,,Explorarea dreptului umanitar”, cursul de ,,Manager inovator” – CCD Călăraşi, programul de formare continuă ,, Formare specialişti în evaluare INSAM”, din cadrul programului ,, Instrumente digitale de ameliorare a calităţii evaluării în învăţământul preuniversitar”, etc,  îl ajută și îi permite să interacționeze mai mult cu ceilalți, să dezvolte abilități interpersonale, astfel încât să poată fi mai convingător, să rezolve diverse probleme .

Orientarea către elevi a lui Emil Isvoranu, face ca aceștia să aibă încredere in el, în opiniile lui. Este unul dintre profesorii moderni care îndeplinesc ordinea socială și formează tineri eficienți. Emil Isvoranu știe și înțelege perfect că profesiunea didactică este nobilă, este un fel de lucrare de artă și tehnică, îmbinate, cu rădăcini profunde în cele mai bune principii ale umanității. Obiectivele sale sunt foarte ridicate – contribuția la crearea societății de mâine.

Emil Isvoranu acționează ca un dascăl responsabil, care consideră că meseria de profesor este mai mult un serviciu și decât un loc de muncă sau o profesie.

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page