Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 21:24

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – ION MANCIU

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

ION MANCIU este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Este elev în cadrul Colegiului Național Barbu Știrbei în anul terminal și olimpic național la geografie. Este un tânăr timid, introvertită, perseverent și răbdător. Cei din jurul său îl consideră o persoană modestă, ceea ce îl bucură, pentru că spune el, ”modestia este fundația solidă a tuturor virtuților și îmi dă certitudinea că pot fi un prieten de nădejde pentru semenii mei”.

Colegiului Național Barbu Știrbei se mândrește cu trei calificări la etapa națională în cadrul Olimpiadei de Geografie, ca urmare a ocupării locului 1 pe județ  la disciplina geografie. A participat la trei faze naționale: 2017 Oradea, 2018 Brăila și 2019 Târgu Mureș,în urmă cărora la ultimele 2 participări a obținut 2 premii speciale din partea Societății de Geografie pentru punctajele bune dobândite la probe. În palmaresul său de premii obținute în cazul concursurilor și olimpiadelor școlare de geografie a mai adăugat o mențiune și un premiu 2 la Concursul Național Geoinfovirtual.

Motivația de a obține rezultate bune și foarte bune la învățătură a venit în primul rând de la părinții săi, iar ulterior a fost întărită de nesfârșită sa curiozitate asupra misterelor vieții și din pasiunea pentru geografie sădită de profesorul de geografie din ciclul gimnazial, d-na Melente Silvia Mihaela care cu dragoste , căldură, originalitate și prin modul de predare l-a introdus în lumea geografiei și i-a arătat cât de important este să cunoaștem tainele Pământului nostru, pe care avem datoria să îl conservăm. Astfel excelența mea în geografie a atins cote maxime  datorită firii sale perseverente și răbdătoare.

”Prima mea participare la un concurs de geografie ,,Terra” în clasa a VI-a am considerat-o un eșec prin punctajul de care nu eram mulțumit (75puncte), dar în anul următor am obținut un succes răsunător pentru școala mea: Școală Gimnazială Nr.1 Ciocănești, locul 1 pe județ la Concursul Național “Terra” urmat de o calificare la etapă națională”, povestește Ionuț.

”Pe Ionuṭ l-am cunoscut la scoala din Ciocăneşti, la biblioteca şcolii, unde venise să ȋmprumute, pe lângă cărṭile de literatură recomandate de doamna profesoară de limba şi literatura română, atlasul geografic si noua revista Terra Magazin. Era deja calificat la Mica Olimpiadă Terra-faza naṭională si prea modest să se mândrească de asta. Aici s-a clasat pe primul loc. Participase la toate concursurile pe teme geografice din clasa a V-a până ȋn clasa a VIII-a”, ne spune prof. Carmen-Elena Marica.

Ionuṭ a participat la toate fazele naṭionale ale Olimpiadei de Geografie din 2017 până ȋn 2019, obṭinând Premii Speciale, si, ȋn plus, Premiul de Consecvenṭă pentru trei participări la Olimpiada Natională de Geografie. Pasiunea şi dăruirea l-au facut să participe si la alte concursuri geografice, el remarcându-se şi prin participările la Concursul Naṭional GeoInfoVirtual, fiind premiat cu Menṭiune ȋn 2018 şi Locul al II-lea ȋn 2019. Mentionez că mediile generale ȋn toti anii şcolari au fost de peste 9,80.

Visul său este să devină studentul Facultății de Geografie, să lucreze în domeniul geografiei sau administrației și să călătorească mult.

Recomandare, prof. Carmen-Elena Marica

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page