Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 23:16

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – DIANA MIRUNA BARBU

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depus eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

BARBU DIANA  MIRUNA este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a. Este elevă în clasa a XI a A, la Colegiul Național “Barbu Știrbei” din Călărași, la profil matematică informatică- intensiv engleză, care pe lângă dorința de a învăța pentru a-și construi un viitor mai bun, are și aptitudini pe care visează să le dezvolte cât mai mult. Diana este comunicativă, deschisă, sociabilă, creativă și mereu dispusă să accepte noi provocări.

Dragostea pentru a ști și a acumula cât mai multe cunoștințe o are încă din gimnaziu. În decursul anilor, a participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare, dar și la activități extrașcolare. A obținut premiul II la Olimpiada Națională de Lingvistică și mențiune la Olimpiada Națională de Fizică. Anul următor s-a calificat din nou la faza națională a olimpiadei de lingvistică și la concursul național “Ionel Teodoreanu”, prin intermediul locului al II-lea la faza județeană a olimpiadei de limba si literatura română.

A reușit să se califice la Olimpiada Naționala de Engleză, și a obtinut nivelul C1 la examenul Cambridge. A continuat seria succeselor  obținând locul 2 la etapa județeana a Olimpiadei de Lingvistică și mențiune la cea de Limba Română. A participat la concursul internațional “Ion Barbu-Dan Barbilian” unde a obținut mențiune și un Premiu Special, întrucât a concurat la o clasă mai sus.

Anul acesta, a obținut din nou mențiune la concursul internațional “Ion Barbu-Dan Barbilian” și s-a înscris la Public Speaking, urmând să participe și la Olimpiada de Engleză.

”În cadrul învățământului liceal aș fi putut alege un profil uman, dar am considerat că, pentru a excela în drept, am nevoie să-mi stimulez constant logica dobândită în mare parte de pe urma matematicii și, într-o oarecare măsură, a fizicii.

Voi urma avocatura pentru că se pliază perfect pe caracterul, principiile și abilitățile mele, dar este un domeniu ales cu sufletul, întrucât îmi generează emoții puternice la fiecare gând că o voi profesa. Cariera în drept nu numai că este obiectivul meu principal care reușește să-mi îmbine latura umană cu cea reală, ci sunt convinsă că îmi va satisface mereu setea pentru “nou”. Ce mă califica pentru această meserie este capacitatea de a vedea în profunzime o situație — luând în calcul atât punctele tari, cât și pe cele slabe — orientarea către adevăr și dreptate, cât și atenția sporită pentru orice detaliu.  Dar, cel mai interesant lucru pe care îl oferă avocatura, mai specific cea penală, este, însă, analiza psihologiei umane care m-a intrigat dintotdeauna, atât din perspectiva persoanelor din jurul meu cât și a propriei persoane”. Așa descrie Diana dorința și obiectivul ei principal, acela de a urma o carieră în drept.

Pentru a se integra într-o atmosfera atât educativă cât şi recreativă și pentru a-şi dezvolta capacităţile de comunicare Diana a fost implicată în proiectul Internațional ”Village”, unde a petrecut o săptămână în Slovacia alături de elevi de alte naționalități. A participat la proiectul Euroșcola, prin intermediul căruia a ajuns în Parlamentul European, proiect din care face parte și în prezent.

De asemenenea, ca ceilalți tineri premianți ai Galei, Diana a demonstrat că este altruistă, îi pasă, se implică și înțelege conceptul de responsabilitate socială, desfășurând și activități de voluntariat. A fost voluntar la Biblioteca Județeană și face voluntariat la centrul județean de copii cu dizabilități. Diana este și membră activă a Asociației Elevilor din Călărași, din 2018.

Ca majoritatea tinerilor de vârsta sa, Diana are aspirații mărețe și se pregătește intens pentru a-și îndeplini visurile și a-și atinge obiectivele. Își dorește să studieze dreptul în Statele Unite la una dintre universitățile de top – Stanford sau Harvard, pentru care se pregătește asiduu. În luna decembrie 2019, va susține examenul SAT I, iar în ianuarie 2020 examenul IELTS, iar în vară va susține și examenul SAT II.

”Am ales America, deoarece am constatat că are potențialul de a mă ajuta să ma desăvârșesc cel mai bine, în lupta de a mă încadra în elită. Astfel, a rezultat aspirația către Universitatea Stanford, în cadrul căreia să urmez Prelegal Studies, apoi Law School. ”

Fiind pasionată de limbile străine și dorind să-și lărgească cât ai mult orizontul cunoașterii privind alte popoare, face meditații la limba italiană fiind îndrăgostită de orașul Milano, urmând ca în curând să aprofundeze și mai mult limba franceză.

Diana este o tânără cu multiple talente. Deși învață foarte mult și foarte bine, își găsește timp și pentru pasiunea sa imensă pentru scris, pe care îl consideră talentul său primar. Și-a înscris poezii în diverse concursuri internaționale și, în curând, va scrie o carte pe care speră să o publică pâna în vara nului 2020.

Eleva Barbu Diana s-a remarcat pe parcursul anilor ca fiind o prezență activă în aproape toate activitățile extrașcolare, a manifestat preocupare pentru a-și însuși cunoștintele predate la cursuri, devenind unul din elevii de excepție cu 10 pe linie. Mi-am format convingerea că este o elevă conștiincioasă, ce manifesta solicitudine la toate activitățile cerute.

Totodată, Diana a demonstrat la clasă reale aptitudini de lucru în echipa în vederea realizării temelor și proiectelor de dificultate variată, dar și in afara acestora, implicându-se în diferite activitîți extracurriculare, care contribuie cu siguranță la dezvoltarea sa personală.

Am de asemenea convingerea că orice activitate pe care dorește să o întreprindă va fi tratată cu maximum de responsabilitate și seriozitate, fiind o persoană meticuloasă, perseverentă și foarte ambițioasă.

Recomandare, Prof. Amza Eufrosina

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page