Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 23:06

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – DENISA ANDREEA PÂRVU

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

DENISA ANDREEA PÂRVU este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, la secțiunea Premii Speciale.

Denisa are 19 ani, este fostă absolventă a Colegiului Național Barbu Știrbei iar acum este studentă la Facultatea de Medicină unde studiează Medicina Generală.

Copilăria Denisei a fost una extraordinară, desenată de muzică, pian, dans, actorie și emisiuni tv. A avut prilejul să viziteze multe colțuri ale lumii datorită muzicii, de unde a cules numeroase premii, roadele muncii sale.

”Cânt de la vârsta de 6 ani și pot spune că încă din copilarie mi-am descoperit și pasiunea mea care mai târziu a devenit viitoara mea carieră, și anume aceea de a urma medicina. Copil fiind am fost invitată la un azil de bătrâni unde am fost foarte marcată de prezența unor persoane cu handicap. A fost momentul când mi-am exprimat dorința de a cânta pentru acele persoane doar să le alin durerile. În timp, acea dorință s-a transformat în visul meu de a urma medicina.

Îmi doresc cu ardoare să împletesc cele două pasiuni ale mele, muzica si medicina. Iubesc faptul că pot aduce bucurie pe chipurile persoanelor cu dizabilități, copii cu care viața a fost puțin nedreaptă, dar care sunt capabili de a exprima emoții și pot da lecții de viață tuturor.

Fiecare zi petrecută la facultate este ca o a surpriză placută pentru mine, descoperind mereu alte lucruri noi. Îmi doresc din tot sufletul să duc cu bine la capăt aceasta pasiune a mea, și să devin nu doar un medic bun, ci o prietenă pentru fiecare pacient în parte, indiferent de vârstă.

Nici pasiunea pentru muzica nu o neglijez și atât cât imi permite timpul particip la concursuri unde găsesc oaza de relaxare perfectă pentru sufetul meu și de ce nu, poate viitorul ne va permite ca prin medicină să facem și terapie muzicală.”

Periplul său artistic a început  încă de la vârsta de 6 ani, când a urcat pentru prima dată pe scena de la Mamaia Copiilor, iar mai apoi la foarte multe festivaluri din țară.

La opt ani a evoluat pe scena la Paris Disneyland unde totul părea magic, o magie care continuă și azi pentru că a avut o copilărie colorată de muzică, reflectoare și acorduri , iar de 10 ani zilele sunt și mai frumos colorate în acorduri de pian, instrumentul său de suflet.

La zece ani a devenit ”MINI MISS ROMÂNIA” și ”LITTLE MISS PLANET” în Bulgaria. A avut propria sa emisiune pe care o prezinta la Tvrm, numită ”Academia Copiilor”.  A participat în Bosnia Hertzegovina la cel mai puternic festival din zonă unde a obținut Marele Trofeu.

A urcat pe marile scene din Macedonia, Italia – Veneția, Bulgaria. A primit invitații și a participat la concursuri în Polonia unde a obținut aurul, la Moscova unde a luat trofeulGermania premiul 1Macedonia premiul 1, Litunia premiul III, Muntenegru Marele Premiu, Ucraina premiul III.

În țară a obținut Trofeul Ursulețul de aur Baia Mare, Premiul I Delfinul de aur, Trofeul Ghiocelul de Argint Bârlad, Trofeul Fulg de Nea București, Trofeul Stelele Olteniei, Trofeul Slobozia, premiul 2 Mamaia Copiilor, premiul I Floricele pe Câmpii Călărași, și foarte multe alte premii întâi.

A cochetat cu actoria, și chiar a obținut roluri în seriale pentru copii sub bagheta regretatului compozitor Dumitru Lupu. A jucat alături de mari artiști precum Jean Constantin, Gabriel Dorobanțu, etc. și a susținut numeroase spectacole pe scenele naționale alături de nume grele ale domeniul artistic: Stela Popescu, Cristina Stamate, Inna, Ileana Șipoteanu, Daniel Iordachioaie, etc.

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page