Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 23:49

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – CĂTĂLINA STROE

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

CĂTĂLINA STROE este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

În calitatea mea de profesor de engleză la Colegiul Național Barbu Știrbei Călărași, imi revine placerea de a o recomanda pe Cătălina Stroe. Cătălina a demonstrat de-a lungul celor aproape patru ani de liceu ca un copil timid poate evolua într-un mod remarcabil, ea reușind să  fie azi cea care aduce energie întregii clase, cea care este azi o combinație de atitudine pozitivă , încredere în  oameni și convingerea că este mereu loc de îmbunătățiri cand vine vorba de dezvoltare personală.

Pentru perseverența si abilitatea de a munci eficient atât individual cât si in echipa, cât și pentru nivelul ei avansat ( C2) de limbă engleza, Cătălina a reușit sa fie selectată în diverse proiecte locale si nationale. A participat în toți anii la  competițiile de limbă engleză, olimpiadele de științe exacte , concursurile de Public Speaking, mereu obținând locuri pe podiumul național. În plus, este eleva la profilul cel mai solicitant din cadrul colegiului nostru- matematică-Informatică, intensiv engleză, unde își folosește inteligența nativa pentru a obține numai note maxime. Abordează cu aceeași ușurință și pasiune o problemă de matematică sau un exercițiu de gramatică a limbii engleze. Dovadă a inteligenței native, completată de munca susținută și seriozitate sunt rezultatele obținute la învățătură și concursuri școlare:

  • Clasa a XI a – premiul III la faza nationala a Olimpiadei Nationale de Limba Engleza

– media anuală 10

– locul II pe tara la concursul international “Best in English”

  • Clasa a X a – participare la faza nationala a Olimpiadei Nationale de Limba Engleza

– media anuală 9.97

– premiul III la semifinala fazei nationale a concursului Public Speaking

  • Clasa a IX a – media anuală 10

– premiul II la concursul județean de fizică “Thomas Edison”

– mentiune la faza judeteana a Olimpiadei  Naționale de Fizica

– premiul I la faza judeteana a Olimpiadei Naționale de Limba Engleza

– mentiune cu echipa la concursul NASA Ames Space Settlement Design Contest.

A fost alături de colegii ei din echipa care a participat la concursul Ecoprovocarea, organizat de Tenaris Silcotub, în calitate de voluntar.

Ce o recomanda pe Cătălina cu adevarat este spiritul ei altruist. Voluntariatul poate fi o sursa foarte bogata de invatare, atunci cand exista dorinta de a invata din partea voluntarului. Ea se implică activ în absolut toate activitățile de voluntariat ce presupun munca cu copiii, fie din categoria dezavantajati, fie extrem de înzestrați, dând dovada de răbdare , înțelegere, abilități de comunicare și adaptare la nevoile lor absolut remarcabile. A absolvit mai multe module de dezvoltare personala, unul fiind Hola, livrat de Youth Academy, și mai multe în cadrul programului GROW, livrat de Școala de Valori.

Punctele ei tari sunt la fel de impresionante ca si realizarile ei de pana acum.  Este o prezenta activa, cu un dezvoltat simt al umorului, pasionata de medicină, limbi străine si personalitățile umane. Îmbrățișează orice provocare, știe cand sa preia controlul într-un grup de lucru, dar în acelasi timp este toleranta si mereu dispusa sa invete din orice feedback primit. Deosebit este si faptul ca mereu studiaza, mereu gaseste resurse să evolueze, o caracteristică a oamenilor inteligenți și ambițioși.

Recomandare – Prof.Adela Barz

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page