Portrete de dascăli — decembrie 11, 2019 at 17:25

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – CAMELIA CROITORU

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

În consecință, în această ediție alături de cei 26 de tineri vor fi premiați și cinci profesori, îndrumători ai multor elevi, ca semn de apreciere și recunoștință pentru preocuparea și dăruirea lor pe altarul educației și a sădirii sămânței luminii învățăturii în viața elevilor.

CAMELIA CROITORU  este unul dintre PROFESORII premiați în cadrul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Camelia Croitoru este licențiată  în Limba și literatura franceză, Limba și literatura română la Facultea de limbi și literaturi străine, Universitatea Craiova și absolvent al Facultății de Sociologie-Psihologie, Universitatea Bucureşti la Managementul Organizaţional și al Resurselor Umane.

Activitatea sa profesională de-a lungul anilor este vastă, aici vom enumera doar o parte din activitățile și responsabilitățile pe care și le-a asumat și efectuat. Este profesor gradul I, de limba franceză la Colegiul Național ”Barbu Știrbei” și Director Casa Corpului Didactic Călărași, este Responsabil cerc pedagogic-limba franceză, Membru al Comisiei de disciplină Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, Membru al Consiliului de Administrație al Colegiului Național ”Barbu Știrbei”  al Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”, Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”, al Școlii Gimnaziale “Nicolae Titulescu” și al Grupului Școlar ”Danubius” Călărași,  a coordonat proiecte educative.

De asemenea, fiind Consilier în Consiliul Local al Municipiului Călărași, Lider de Sindicat, Responsabil Comisie pentru acordarea burselor și altor forme de sprijin material pentru elevi, Formator profesori diriginți, Metodist ISJ, a demonstrat că deține abilități și competențe sociale.

Camelia Croitoru este mereu grăbită, mereu preocupată de ceva ce trebuie făcut „rapid”, mereu pozitivă şi zâmbitoare. Îmi pare mai tânără şi mai plină de viaţă ca în urmă cu mulți ani când am văzut-o la prima noastră întâlnire, urmând împreună  cursurile aceluiași master. Are însă aceiaşi ochi blânzi, acelaşi zâmbet încurajator, abia fluturând în colţul gurii.

Am apreciat la ea faptul că a ştiut intotdeauna cum să dezvolte  spiritul de competiție, dar și cum să închege un colectiv, fie la liceul unde predă, sau la Casa corpului Didactic unde este director.

“Sunt o fire ambițioasă și îmi place să văd rezultatul final al muncii mele. Este foarte important ca atunci când ne setam un obiectiv să nu lăsam micile obstacole să ne deturneze de la drumul pe care trebuie să îl parcurgem”.

Pentru că este o luptătoare, spune că singurul lucru care-i trece prin minte când i se ivește un obstacol su o problemă, este acela că “poate fi și mai rău”, așa că de fiecare dată se înarmează cu o doză de curaj, lasă frica de-o parte, pentru că ”dacă nu faci față problemelor, ai o șansa să lași aceste probleme să-ți guverneze viața”.

Analizând dincolo de aparență,  devine cât se poate de clar că prof Camelia Croitoru se conduce în viață după un principiu cât se poate de simplu ”nu vei reuși sa obții lucrurile în care nu crezi, nu le simți și de care practic nu ai nevoie cu adevărat, dar vei primi exact ceea ce ți se potrivește, după eforturile și stăruința ta”.

Este acea tipologie de persoană care deși la prima vedere pare intransigentă și dură, se consumă mult pentru semeni și îi ajută. Camelia are spiritul tânăr și gustul observației viu, se adaptează la cerințele solicitante ale muncii sale și totodată nu își neglijează familia. Deși prin natura profesiei sale și îndatoririlor profesionale poate părea că este un om căruia îi place să fie în față, de fapt este total eronat. Camelia Croitoru ajută, susține și face lucruri minunate în umbră și nu în lumina reflectoarelor, acele lucruri pe care le simte și în care crede. Are o fire generoasă, o inimă  bună, ştie să asculte necazurile tuturor şi încearcă să le aline.

În acest moment al carierei sale, Camelia Croitoru poate spune că este suma experiențelor, a reușitelor, dar și a unor eșecuri. Ce este de apreciat și de lăudat la această doamnă este faptul că dorința de a merge mai departe, de a experimenta ceva pe care nu a mai făcut niciodată, de a asculta cu adevărat adevărul și de a acționa conform propriei tale credințe, a venit natural, din ea. Camelia Croitoru în ciuda a tot și a toate este o luptătoare, care nu se predă deși, poate că obosește uneori, ci continuă să sfideze orice provocare. Nu toată lumea are o aastfel de abordare, însă ea spune că  ”vrei nu vrei, asta e VIAȚA”.

Camelia Croitoru spune că, ”singurul gând care-mi trece prin minte în acel moment greu este că “poate fi și mai rău”, așa că de fiecare dată mă înarmez cu o doză de curaj și las teama de-o parte. Dacă nu faci față problemelor, ai șansa să lași aceste probleme să-ți guverneze viața”.

Este un om care în timp a devenit un antrenor bun care poate să motiveze, este un profesor care te-a învățat o mulțime de lucruri, dar care admite că mai are multe de învățat și experimentat, care se înconjoară de oameni care vor să aibă succes, și deși sunt momente în care s-a simți jos, copleșită de incertitudinea viitorului său, pentru ea a existat întotdeauna cel puțin o persoană pe care s-a putut baza… pe ea însăși și pe familia sa.

”Este important ca eu să mă concentrez pe ceea ce fac la muncă, dar și în familie, acordând soțului și copilului atenție. De fiecare dată NOI am schimbat ceva în viața noastră, atât pe plan familial, profesional sau politic, deoarece am acceptat faptul că fiind cât mai activi vom fi și mai fericiți, fiindcă schimbarea aduce doar lucruri noi și bune.”

Prof. Mariana Ionescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page