Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 23:34

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – ANAMARIA SOFIAN

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

ANAMARIA SOFIAN este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Este elevă în clasa a XI-a E, la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” Călăraşi, profil uman, specializarea filologie-bilingv. A studiat la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu” Călăraşi cursurile din învăţământul primar şi gimnazial şi a finalizat cu media 9,96. La examenul de Evaluare Naţională pe care l-a susţinut în anul 2017 a obţinut 9,70, iar media de admitere în liceu a fost 9,75.

Fascinată de lectură, în clasa a VI-a s-a decis asupra carierei sale pornind de la citirea cărţilor Agathei Christie; atrasă fiind de celebrul detectiv belgian Hercule Poirot, a dorit să devină un Hercule Poirot modern aflat în permanentă luptă cu oamenii care nu respectă legile şi care comit infracţiuni. Astfel a apărut în mintea sa dorinţa de a face dreptate, de a-și apăra semenii împotriva nedreptăţilor vieţii şi încă de atunci s-a hotărât să urmeze cursurile Facultăţii de Drept de la Universitatea din Bucureşti.

Tot din gimnaziu a avut o atracţie pentru studierea limbilor străine şi îndeosebi pentru limba franceză. Este un autodidact şi pasiunea sa pentru această limbă străină a determinat-o să ia o nouă decizie – aceea de a studia dreptul în limba franceză, împletind astfel dorinţa mea de a deveni procuror criminalist cu pasiunea pentru această limbă străină.

În anul 2018-2019 a participat la Olimpiada de limbă franceză, unde am obţinut premiul I la etapa judeţeană, fapt care i-a permis să se califice la etapa superioară – etapa naţională. A reprezentat cu cinste liceul şi judeţul, la nivel naţional, obţinând un punctaj apropiat de menţiune.

De asemenea,  a obţinut premiul I la Concursul Naţional ”Orthofrancais” .

A finalizat clasa a IX-a cu media generală 9,88 şi clasa a X-a cu media generală 10, iar anul acesta își propune să menţină această ultimă medie obţinută şi să evolueze, atingând noi performanţe, acceptând noi provocări.

Spune despre ea că relaţiile  cu toţi colegii săi sunt deschise şi prieteneşti, de toleranţă şi ajutor reciproc, şi alături de ei, sub coordonarea cadrelor didactice, a profesorului diriginte s-a implicat  în proiecte de voluntariat  şi de orientare profesională, participând la diverse acţiuni pe teme culturale, motivaţionale şi sociale.

Beneficiind de o  gândire critică şi creativă, Anamaria Sofian  îşi perfecţionează permanent  abilitaţile  şi cunoştinţele. Foarte bun comunicator, Ana are relaţii deschise şi prieteneşti , de toleranţă şi ajutor reciproc cu toţi colegii, implicându-se,alături de ei, în proiecte de voluntariat  şi de orientare profesională, participând la diverse acţiuni pe teme culturale, motivaţionale şi sociale.

Recomandare, prof. Dobre Daniela

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page